Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Μεγάλη πολιτική απόφαση η πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών»

Εκπαίδευση
13 Ιουλίου 2021 / 17:15

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

και τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, είχαν σήμερα οι βουλευτές Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, Λευκάδος, Αθανάσιος Καββαδάς και Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης.
 
Οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα Ιόνια Νησιά συζήτησαν με την Υπουργό για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών το οποίο βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες: την ενίσχυση της αυτονομίας των σχολείων και την ενδυνάμωση των θέσεων ευθύνης  διευθυντών και των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι ο κ. Γκίκας παρέδωσε στην Υπουργό υπόμνημα αποφοίτων εκκλησιαστικών ακαδημιών, για θέματα που τους αφορούν και σχετίζονται με το σχέδιο νόμου.
 
Θέμα συζήτησης απετέλεσε επιπλέον η μεγάλη πολιτική απόφαση για την πρόσληψη 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα 6.200 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 5.500 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Χθες το Υπουργείο ανακοίνωσε αναλυτικά πόσοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ανά ειδικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να εργαστούν με την νέα σχολική χρονιά.
 
Μαζί με την περσινή πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί συνολικά 16.200 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόσληψη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Χώρα μας, και η πρώτη στην οποία προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων από το 2012.
 
Με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της βιωσιμότητας ορισμένων Τμημάτων του. Επί του θέματος αυτού ετέθησαν υπόψη του Υφυπουργού οι θέσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 
Μετά τις συναντήσεις ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι σημαντική η απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως η πρόσληψη των 11.700 εκπαιδευτικών να γίνει  με μία μόνο διοικητική πράξη. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής στελεχώνονται με 16.200 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησής μας, η οποία επιλύει χρόνια προβλήματα και παθογένειες που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες. Οι νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο και θα καλύψουν κρίσιμα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Επιπρόσθετα, με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, διαμορφώνεται μία νέα, βελτιωμένη κατάσταση για το δημόσιο σχολείο, προωθείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και υιοθετούνται βέλτιστες πρακτικές προηγμένων εκπαιδευτικών συστημάτων».