Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση αναμονής για τις παιδικές κατασκηνώσεις στα Γουβιά και την δημιουργική απασχόληση στο Βίδο

Κατασκηνώσεις
13 Ιουλίου 2021 / 15:34
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καθεστώς «ομηρείας» φαίνεται να τελούν το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά και η «Δημιουργική Απασχόληση» στο Βίδο

καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις κατασκηνώσεις στα Γουβιά τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ  και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας και ο Προέδρος του Δ.Σ. της «Μέλισσας», Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Ο κ.Νεράντζης ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η πρόσληψη 32 ατόμων για την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ εκκρεμεί η υπογραφή για την προμήθεια του φαγητού. Όπως τόνισε εφόσον διευθετηθεί και το δεύτερο ζήτημα, η διαγωνιστική διαδικασία είναι έτοιμη και μέσα σε διάστημα 13-15 ημερών θα μπορεί να ολοκληρωθεί.

«Η πρόοδος των εργασιών καθυστέρησε , καθώς δεν προχώρησαν οι απαιτούμενες διαδικασίες από το Υπουργείο Εργασίας», ανέφερε στο «enimerosi.com» ο κ.Νεράντζης επισημαίνοντας ότι αύριο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  θα συναντηθεί με την δημοτική αρχή και την Διεύθυνση Προσωπικού για το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει χθες για τους κατασκηνωτές της α΄περιόδου (12 – 21 Ιουλίου), όπου αναμένονταν να φιλοξενηθούν για 10 ημέρες στις εγκαταστάσεις στα Γουβιά μέχρι 60 παιδιά ηλικίας 6-16 ετών συμπεριλαμβανομένων και 24 ΑΜΕΑ. Το πότε τελικά θα ξεκινήσουν και αν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και οι τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι παραμένει ζητούμενο, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.

Την ίδια στιγμή ακόμη ένα θέμα έχει ανακύψει σχετικά με τα σκάφη του ΝΑΟΚ που χρησιμοποιούν τον κατασκηνωτικό χώρο για να τα αποθηκεύουν, με τον όρο ότι θα τα απομακρύνουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που λειτουργούν οι κατασκηνώσεις. «Έχουμε στείλει ήδη τρεις επιστολές ζητώντας να απομακρύνει ο ΝΑΟΚ τα σκάφη από το χώρο, τα οποία αποθηκεύει εκεί εδώ και 13 χρόνια. Ζητάμε να τηρήσει την συμφωνία, καθώς φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις, λόγω της πανδημίας θα λειτουργούν ως κλειστή δομή , που σημαίνει ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει. Εμείς ως ΔΣ αποφασίσαμε να τα απομακρύνουμε», διευκρίνισε ο κ.Νεράντζης.

Σε στάση αναμονής

Στο μεταξύ σε στάση αναμονής βρίσκεται και το πρόγραμμα της Δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς φίλους στο Βίδο, καθώς ακόμη δεν έχει επιλεγεί το προσωπικό που θα απασχοληθεί. Το πρόγραμμα έχει πάρει ήδη δυο φορές αναβολή, καθώς ο στόχος να λειτουργήσει αρχικά από 1η Ιουλίου, μεταφέρθηκε για 12 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.