Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραυματισμός τουρίστα στο Πόρτο Τιμόνι της βόρειας Κέρκυρας

Πυροσβεστική
11 Ιουλίου 2021 / 11:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επείγουσα κλήση για διασωστικό συνεργείο έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από το Κέντρο Εκτάκτου Ανάγκης 112.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, ο άνδρας, γερμανικής υπηκοότητας είναι τραυματισμένος στο πόδι. Ομάδα διασωστών έχει αναλάβει να τον απεγκλωβίσει.

Το ατύχημα συνέβη στο Πόρτο Τιμόνι, στη βορειοδυτική Κέρκυρα, περίπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, σε μονοπάτι απ' όπου ο άνδρας γλίστρησε σε δύσβατη περιοχή. Πληροφορίες του ΕΚΑΒ, αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ο τραυματισμός δεν είναι πολύ σοβαρός.  

Λόγω του ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη, η Πυροσβεστική εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του.

Νεότερες πληροφορίες:  

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον τουρίστα λίγο πριν τις 13:00.
Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα Γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος είναι τραυματισμένος αλλά έχει τις αισθήσεις του. Ο τραυματίας θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.
 
Στη επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος 6 Πυροσβέστες, δύο Λιμενικοί και δύο άτομα της Πολιτικής Προστασίας Βόρειας Κέρκυρας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.