Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο θρύλος της Μαρίας Κάλλας στο Αχίλλειο της Κέρκυρας (video)

Μαρία Κάλλας
07 Ιουλίου 2021 / 14:06

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της αλλά και 8 αυθεντικά κοστούμια από το TEATRO DELLA SCALA DI MILANO

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Μαρία Κάλλας – Παγκόσμια ιέρεια της όπερας» που διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και η Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο «Μαρία Κάλλας», την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.



Όπως τονίστηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα το πρωί, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» Λ. Σκουρλή καθώς και τον Διευθυντή του Αχιλλείου Τ. Διαβάτη στο ιστορικό δημαρχείο San Giacomo, στην έκθεση θα φιλοξενηθούν προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της και έργα τέχνης που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας ερμηνεύτριας, καθώς και οκτώ αυθεντικά κοστούμια από το TEATRO DELLA SCALA DI MILANO.


«Ο μύθος της Μαρίας Κάλλας έρχεται στην Κέρκυρα σε ένα χώρο που δεν την συνδέει κάποια καταγωγή αλλά όλη της η καριέρα, ο μύθος και το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο για την μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ιστορία και τον χαρακτήρα της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων», ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
 
Η έκθεση έχει στόχο να μυήσει στον κόσμο της σπουδαίας αυτής καλλιτέχνιδος, δημιουργώντας μέσα από τα εκθέματα μια αφήγηση της ιστορίας και της προσφοράς της, η οποία σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζει διαχρονικά να συγκινεί το κοινό. 
 
«Στόχος της έκθεσης είναι να φωτίσει την προσωπικότητα της διεθνούς φήμης σοπράνο. Η Τέχνη της, το φως της και η καλλιτεχνική δημιουργικότητά της και το καλλιτεχνικό της βάρος και αποτύπωμα εμπνέου ακόμα τους καλλιτέχνες της όπερας και όχι μόνο», τόνισε η κ.Υδραίου.

Εκδηλώσεις 

Όπως τόνισε ο κ.Διαβάτης, στο πλαίσιο της Έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, θα δοθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. διάλεξη από την Έλενα Ματθαιοπούλου, Associated Editor Opera Now Magazine, με τίτλο «Μαρία Κάλλας η Ιερή Φλόγα». Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η διεθνούς φήμης Σοπράνο, Μυρτώ Παπαστεφάνου μαζί με τον Σολίστ πιάνου, Ιωάννη Τσανακαλιώτη θα παραθέσουν ζωντανό κονσέρτο στους κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου. Επίσης, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τα παιδιά. Ώρες επίσκεψης στην έκθεση καθημερινά από 8 π.μ. – 8 μ.μ., ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους Επτανήσιους δημότες στις 11, 12 και 13 Ιουλίου.