Κυριακή 25.02.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύγκρουση τουριστικών καταλυμάτων με το Υπ. Τουρισμού για τους ναυαγοσώστες

Τουριστικά καταλύματα
01 Ιουλίου 2021 / 14:14

Αδιάλλακτη η στάση του Υπουργείου - Οι επαγγελματίες προειδοποιούν ότι δεν θα εφαρμόσουν τη διάταξη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έντονη δυσαρέσκεια των Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων, Ζακύνθου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, Παγκρήτιας, Πανελλήνιας «Ο Αριστοτέλης» και της Ομοσπονδίας Κερκύρας προκάλεσε η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Τουρισμού, που αγνόησε παντελώς τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις και παρεμβάσεις τους, ώστε να μην εφαρμοστεί η διάταξη της ΚΥΑ  που υπογράφηκε από τα Υπουργεία Τουρισμού Και Υγείας, που υποχρεώνει τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή, να προσλάβουν ναυαγοσώστη.

Σε μία εποχή μεγάλης τουριστικής κρίσης, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, είναι αδιανόητο να ζητείται  από τους οικονομικά "μαραζωμένους" μικρούς, έως πολύ μικρούς τουριστικούς επιχειρηματίες,  να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη, για να φροντίσουν από τη νέα σεζόν να έχουν ναυαγοσώστη, πόσο μάλλον όταν μέχρι σήμερα η βοήθεια που έχουν λάβει από την πολιτεία είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη.

Κλείνοντας, οι Ομοσπονδίες δήλωσαν ότι, εάν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτή την καθόλα άδικη και άκαιρη γραμμή, πρέπει να γνωρίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν θα την εφαρμόσουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν