Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δια ζώσης συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου ζητά ο Γιώργος Καρύδης

Γιώργος Καρύδης
28 Ιουνίου 2021 / 15:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άρση των περιοριστικών μέτρων όσον αφορά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της Κερκυραϊκής Συμμαχίας Γιώργος Καρύδης.

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος προς συζήτηση και ψηφοφορία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου:

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
κ Πρόεδρε,
Θεωρώ αναγκαίο στη σημερινή Συνεδρίαση του Δ.Σ.,  να εκδοθεί Ψήφισμα  προς την Κυβέρνηση με κοινοποίηση στα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα  και στην ΚΕΔΕ με το ακόλουθο περιεχόμενο:

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η  κυβέρνηση μετά την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων και την υποβάθμιση της λειτουργίας  των Δημοτικών Συμβουλίων, επιχειρεί άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατική λειτουργία των ΟΤΑ, στην Αποκέντρωση και στην Αυτοδιοίκηση.

Έτσι παρότι υπάρχει σταδιακή άρση πλήθους περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, εξακολουθεί να απαγορεύεται η δια ζώσης συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων.  Ακόμη και με την εφαρμογή  προϋποθέσεων, όπως ο εμβολιασμός των συμμετεχόντων, η τήρηση αποστάσεων, η διεξαγωγή τους σε ανοιχτό χώρο!

Η απαγόρευση μάλιστα ισχύει και για τις Επιτροπές των Δήμων, όπως η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας ζωής. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

1)Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αναιτιολόγητη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική εξακολούθηση της απαγόρευσης διενέργειας των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών επιτροπών με τη φυσική παρουσία των μελών τους.

2) Ζητεί από την κυβέρνηση την άμεση έκδοση ΚΥΑ, που θα άρει την απαγόρευση και θα επιτρέψει την δια ζώσης πραγματοποίηση των  συνεδριάσεων όλων  των αιρετών συλλογικών οργάνων της Τ.Α.

Κέρκυρα 28 Ιουνίου 2021
                                                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ