Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες

Επίθεση
23 Ιουνίου 2021 / 21:30

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως και Γουμενίσσης. Στο Λαϊκό Νοσοκομείο οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Άρτης, Κασσανδρείας, Γλυφάδας και Ζακύνθου

Ένας ιερομόναχος που παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εσχάτως δε σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, είναι κατά ασφαλείς πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη με θύμα επτά Μητροπολίτες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Ο ιερομόναχος είχε σε 1ο βαθμό καθαιρεθεί και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε καθαιρεθεί για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως δήλωσε εξερχόμενος της Μ. Πετράκη, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του βιτριόλι, το έβγαλε από την τσέπη του και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Στο ΚΑΤ δύο μητροπολίτες

Στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Δέκα οι τραυματίες

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι δέκα καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα.

Ο δράστης έχει συλληφθεί ενώ στο νοσοκομείο Λαϊκό μετέβησαν εκτάκτως ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ιερώνυμος: Αποφύγαμε τα χειρότερα

«Ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κικίλιας: Τραγικό συμβάν

Για τραγικό συμβάν έκανε λόγο από την πλευρά του οι υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς.

Ποιος είναι ο δράστης

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Αποτροπιασμό εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Πηγή: Kathimerini.gr