Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με περισσότερες από 700 πτήσεις κλείνει ο Ιούνιος στο αεροδρόμιο Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
23 Ιουνίου 2021 / 18:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την κίνηση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας», όπου αναμένεται να κλείσει ο Ιούνιος με περισσότερες από 700 πτήσεις από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρη Ρούσσο μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 520 (μαζί με τις αυριανές) , καθώς κατά μέσο όρο προσγειώνονται 20-30 αεροπλάνα τις καθημερινές στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με την κίνηση να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Ειδικότερα το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 51 πτήσεις από το εξωτερικό και την Κυριακή 41, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιουνίου θα έχουμε 60 πτήσεις και την Κυριακή 27 Ιουνίου 50.

Η Γερμανία κρατά αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα στην επισκεψιμότητα, με δεύτερη χώρα την Πολωνία και ακολουθεί η Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Τσεχία, Σλοβακία.
Όπως τόνισε ο κ.Ρούσσος πλέον έχουν ενταχθεί πολλοί νέοι προορισμοί όπως είναι η Κύπρος, το Ισραήλ, η Τσεχία, οι Βρυξέλλες, ενώ έχουν προστεθεί περισσότεροι προορισμοί από Γαλλία.

«Από αρχές Ιουλίου θα έχουμε περισσότερες πτήσεις για κάθε δρομολόγιο. Έχουμε μια μικρή σταθερή αυξητική τάση. Αναμένουμε πολύ περισσότερες πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ιδιαίτερα από Ιταλία και Γαλλία», επισήμανε στην «Ε» ο κ.Ρούσσος, τονίζοντας ότι περιμένουμε ακόμη το άνοιγμα δυο σημαντικών αγορών, αυτό της Βρετανίας και της Ρωσίας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.