Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάθειρξη 9 ετών για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στους Παξούς

Ξυλοδαρμός
16 Ιουνίου 2021 / 11:38

«Ο αστυνομικός είναι σε αναρρωτική εδώ και ένα χρόνο, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στην υπηρεσία του», ανέφερε ο δικηγόρος του

Το βίαιο επεισόδιο είχε συμβεί στο Γάιο Παξών τον Αύγουστο του 2020

Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε τη Δευτέρα  από το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας  για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 9 ετών, από την οποία ωστόσο αναμένεται να εκτίσει 3-4 χρόνια, σύμφωνα με το σωφρονιστικό σύστημα.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega αναφορικά με την υπόθεση του πελάτη του, αστυνομικού που πριν ένα χρόνο δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από άνδρα στους Παξούς, η οποία του άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η ποινή ήταν 9 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αυτό που απεδείχθη είναι ότι δεν επρόκειτο για απλή βιαιοπραγία. Ο σκοπός του δράστη, όπως προέκυψε, ήταν να σκοτώσει τον εντολέα μου. Ο πελάτης μου ήταν πολύ τυχερός που τα κατάφερε, τα χτυπήματα ήταν ακαριαία και θανατηφόρα. Ο δράστης ανέπτυξε πολλούς ισχυρισμούς για την πράξη του, μεταξύ αυτών ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο εντολέας μου, για άλλα αδικήματα, κάτι που από έρευνα που έγινε απεδείχθη ότι δεν έγινε ποτέ», εξήγησε ο κ. Ταγαράκης.

«Ο πελάτης μου είχε τελειώσει την υπηρεσία του και ήταν στην παραλιακή οδό των Παξών μαζί με δύο συναδέλφους του, επίσης εκτός υπηρεσίας. Ο δράστης του επιτέθηκε με σιδερολοστό από πίσω», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο πελάτης μου ένα χρόνο μετά ταλαιπωρείται ακόμα, έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, έχει μόνιμες βλάβες. Έχει θέματα με την ακοή και την όραση του, που τα παλεύει. Θέλει να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία. Το παιδί υπηρετούσε για ένα διάστημα στους Παξούς και ήταν μετά στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας. Έστω και αν βλέπουμε καθημερινά αδικήματα τέτοιας φύσης, δεν σταματάμε να εκπλησσόμεθα. Ο πελάτης μου είναι σε αναρρωτική από τότε, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στην υπηρεσία του», κατέληξε ο κ. Ταγαράκης.

Πηγή: tovima.gr