Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνο με Pfizer από Τετάρτη οι εμβολιασμοί στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Pfizer
15 Ιουνίου 2021 / 11:58
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος εποχής για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, λόγω της πολύ χαμηλής προσέλευσης που σημειώθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Από αύριο Τετάρτη οι εμβολιαστικές γραμμές θα λειτουργούν μόνο με Pfizer σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στην Κέρκυρα.

Ενδεικτικό είναι ότι με εξαίρεση την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, όπου σημειώθηκαν 550 εμβολιασμοί, η προσέλευση του κόσμου τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα διατηρήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και πολύ μακριά από το στόχο των 1.000 εμβολιασμών την ημέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι από αύριο θα μπορούν να εμβολιάζονται με Pfizer, ενώ όπως τόνισε ο υποδιοικητής του εμβολιαστικού κέντρου Άγγελος Σπύρου, η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο επισκέφθηκε μάλιστα πρόσφατα κλιμάκιο από την Πρεσβεία της Αγγλίας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του και διαπίστωσε από κοντά την άρτια οργάνωση και λειτουργία του. «Τους ενημέρωσα για το επίπεδο των εμβολιασμών στο νησί, τονίζοντας ότι η Κέρκυρα αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες», τόνισε ο κ.Σπύρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το σύνολο των εμβολιασμένων στην Κέρκυρα ανέρχεται στους 75.902 (+1.151 την 14/06/2021). Την πρώτη δόση έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 48.878 (+327 την 14/06/2021), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό 33.999 (+936 την 14/06/2021)

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.