Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 16 Ιουνίου - Ποιοι κλάδοι απεργούν

Απεργία
15 Ιουνίου 2021 / 11:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του εργασιακού νομοσχεδίου τα συνδικάτα,

με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε νέα 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου:
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Στην Κέρκυρα

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει ο ΣΕΠΕ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας) και η ΕΛΜΕ (Εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης) στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, καλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία

Νέα απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη και οι ναυτεργάτες. Το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας Ηγουμενίτσας συμμετέχει στην απεργία που εξήγγειλε η ΠΝΟ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, της Τετάρτης.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στηρίζει την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα αλλά και από την ΑΔΕΔΥ για αύριο 16 Ιουνίου ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου: «Καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί στην απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία αύριο το πρωί στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο.
Αυτή η μέρα πρέπει να βρει όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως τομέα, ενωμένους στον δρόμο να αγωνίζονται για την απόκρουση του νομοσχεδίου, το οποίο είναι προφανές ότι δεν επιδέχεται επιμέρους διορθώσεις αλλά καθολική απόσυρση» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις

Ανακοινώσεις στήριξης της απεργίας έχουν εκδόσει επίσης ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων. 
Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις καλώντας σε δύο συγκεντρώσεις: Στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί και στην Πόρτα Ριάλα στις 19:00.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πόρτα Ριάλα καλεί επίσης το Νομαρχιακό Παράρτημα Κέρκυρας της ΟΤΟΕ Κέρκυρας (Τραπεζικοί υπάλληλοι) το οποίο ανακοίνωσε ότι στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων «ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και παραβιάζει τα δικαιώματά μας».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.