«Αποσύρετε τη μήνυση» λένε τα εργατικά σωματεία

«Αποσύρετε τη μήνυση» λένε τα εργατικά σωματεία

Αντιδρούν στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου και ανανέωνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 16 Ιουνίου

14
Ιουνίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απάντηση ψηφίσματος του περιφερειακού συμβουλίου για τα γεγονότα της 10 Ιουνίου με την αρπαγή της σημαίας και της καρέκλας από την Π.Ε. Κέρκυρας, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων απαντά:  «Δεν είμαστε άγνωστοι κυρίες Κράτσα και Ανδριώτη, εσείς είστε ξένες στον λαό των Ιονίων» 

Η ανακοίνωσή τους: Είμαστε αυτοί που παράγουμε το σύνολο του παραγόμενου πλούτου τον οποίο καρπώνονται τα παράσιτα και μας αρνούνται ακόμη και τα ελάχιστα για την κάλυψη των αναγκών μας.
Είμαστε αυτοί που βρισκόμαστε καθημερινά στο δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητα για την επιβίωση των οικογενειών μας.
Είμαστε αυτοί που το μαύρο μέτωπο του περιφερειακού συμβουλίου (παρατάξεις Κράτσα-Σπύρου-Χρυσή Αυγή) μας αρνήθηκε επανηλειμμένα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης  στους αγώνες επιβίωσης και με απίστευτη ταχύτητα έσπευσε να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης των αγώνων μας, κατόπιν εισήγησης του εκπροσώπου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Είμαστε αυτοί που δεν γονατίζουμε στους κρατικοδίαιτους-χαραμοφάηδες- πλουτοκράτες.
Είμαστε αυτοί που στεκόμαστε όρθιοι  και δεν λυγίζουμε στην αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση των Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ που εσείς πιστά και τυφλά προωθείτε την πολιτική τους στα Ιόνια Νησιά.
Είμαστε αυτοί που στο πολεμικό ανακοινωθέν της κυβέρνησής σας σε βάρος των δικαιωμάτων μας, απαντήσαμε με οργάνωση των εργαζομένων, με ενημέρωση, με συσκέψεις, με παρεμβάσεις, με διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στην πόλη και τα χωριά.

Είμαστε αυτοί που με μεγάλες συγκεντρώσεις κάθε εβδομάδα και τη μεγάλη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μάη , στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι αποφασισμένη να πάρει την υπόθεση της ζωής της στα χέρια της.

Είμαστε η πλειοψηφία των εργαζομένων, των σωματείων, των εκλεγμένων εκπροσώπων και αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και όχι οι «μαϊμούδες» που έχετε παρανόμως ορίσει ως δήθεν εκπροσώπους των εργαζομένων σε τουλάχιστον τρεις (3) επιτροπές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Είμαστε αυτοί που μακριά από αυταπάτες  γνωρίζουμε πολύ καλά πως τόσο εσείς  όσο η μεγαλοεργοδοσία, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα  παθαίνετε αλλεργία βλέποντας πως μαζικά και οργανωμένα ο λαός με μπροστάρηδες τα ταξικά σωματεία του μπορεί και αμφισβητεί την εξουσίας σας.

Είμαστε αυτοί που θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα Χατζηδάκη, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων σας, για να πάρουν τη θέση που αξίζουν οι πολιτικές σας και οι οδηγίες της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκή Ένωσης:
ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Σύμβολα για εσάς και τους εκπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που κάντε κολεγιές και βγάζετε κοινά ψηφίσματα μπορεί να είναι η σημαία της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., οι λατρευτές σας καρέκλες και το χρήμα, όμως για μας είναι το 8ώρο, η Κυριακάτικη  αργία, ο ελεύθερος  χρόνος, τα αιματοβαμμένα στους αιματηρούς εργατικούς αγώνες  λάβαρα των εργατών, είναι τα δικαιώματά μας που εμποδίζουν την απληστία και την κερδοφορία της τάξης των ολίγων που υπερασπίζεστε.
Τα δικά σας σύμβολα, συμβολίζουν την εκμετάλλευση, την αδικία, τους δυνάστες των εργαζομένων, τη ρεμούλα και τις μίζες , τους πολέμους και την καταστολή, τη χλιδή των ολίγων και τη μιζέρια των πολλών Γι’ αυτό η θέση των συμβόλων σας ήταν, είναι και θα είναι: ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
Τα δικά μας σύμβολα συμβολίζουν τη ζωή, την ειρήνη, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη γνώση, την πρόοδο και την εξέλιξη του ανθρώπου.
Είμαστε υπερήφανοι και έτοιμοι να θυσιαστούμε γι’ αυτά , γι’ αυτό δε φοβόμαστε τις μηνύσεις σας, τις απειλές, τους μηχανισμούς σας, την καταστολή και  τους στρατούς σας.

Απευθυνόμαστε και λογοδοτούμε μόνο στους εργαζόμενους, γι’ αυτό καλούμε όλα τα σωματεία, κάθε τίμιο και πρωτοπόρο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει τις πρακτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συμμετέχει στη βιομηχανία εκδίωξης εργαζομένων συνδικαλιστών και σωματείων, υπηρετώντας αυστηρά τα πιο προωθημένα αντιλαϊκά και αντιδραστικά σχέδια των πλουτοκρατών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Να αποσυρθεί τώρα η μήνυση.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ακόμη πιο μαζικά στις 16 Ιούνη απεργούμε με τα σωματεία μας και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση μας στις 10 το πρωϊ στο Εργατικό Κέντρο.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!
- ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ: ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

                     ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ
                         ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

-ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH                                                                                                    -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO 
  RESORT &SPA
  -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  «ΟΠΟΠΟΛΑΡΟΣ»
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ LOUIS«ΝΙΚΟΣ  ΛΕΙΣΟΣ»