Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κροκίδης: Άμεση η ανταπόκριση των ακτοπλοϊκών εταιρειών για έκπτωση σε μαθητές

Πανελλαδικές
14 Ιουνίου 2021 / 11:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις ευχαριστίες του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δημοσιεύει ο Σπύρος Κροκίδης

Ο πρώην δήμαρχος Παρελείων και πολιτευτής της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι κατόπιν αιτήματός του, οι ακτοπολοϊκές εταιρείες Kerkyra Lines και Kerkyra Seaways, ανταποκρίθηκαν άμεσα προσφέροντας εκπτώσεις στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του Σπύρου Κροκίδη: Ξεκινάνε οι πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλοί από τους υποψηφίους επιλέγουν σχολές ενστόλων όπως στρατιωτικές και αστυνομικές, ΤΕΦΑΑ και άλλες. Οι επιλογές τους οφείλονται στο μεράκι που έχουν, στις δεξιότητες τους καθώς και στην σιγουριά που τους δίνει η μονιμότητα στον Δημόσιο Τομέα.
Τα παιδιά αυτά εκτός των άλλων προϋποθέσεων πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικές και ψυχομετρικές εξετάσεις αλλά και σε πρακτικές δοκιμασίες ( αθλήματα) όπως δρόμος 100 μ., 200 μ., 400 μ. και 1000 μ., άλμα  σε ύψος με φόρα, άλμα σε μήκος με φόρα, ρίψη σφαίρας, κολύμπι 50 μ. κ.λ.π ανάλογα με την σχολή προτίμησής τους.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθούν εκτός Κερκύρας για να συμμετέχουν σε αυτές τις δοκιμασίες και μάλιστα να παραμείνουν αρκετές ημέρες στον τόπο διεξαγωγής τους. Αυτή η διαδικασία προξενεί ένα μεγάλο κόστος στις οικογένειές τους. Ένα σημαντικό έξοδο είναι και η μετακίνησή τους καθώς  συνοδεύονται από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους με ιδιόκτητο όχημα ή άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Την αγωνία πολλών οικογενειών μου μετέφερε ο αγαπητός φίλος και αυτοδιοικητικός Τάκης Θεοτόκης.
Ήλθα σε επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν την γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα και  ανταποκρίθηκαν άμεσα  στην πρότασή μου για μείωση των κομίστρων των παραπάνω περιπτώσεων.
Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια την ακτοπλοϊκή εταιρεία  Kerkyra Lines για την έμπρακτη κοινωνική της προσφορά.  Η εταιρεία στο πλαίσιο της υποστήριξης των νέων που θα συμμετέχουν σε εξετάσεις εκτός του νησιού, προσφέρει  70% έκπτωση στο ΙΧ δηλαδή 10€ και 75% έκπτωση στον κάθε επιβάτη δηλαδή 2,50€, για κάθε διαδρομή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα εκδοτήρια της εταιρείας ή να επικοινωνούν για διευκρινίσεις στο 26610 23876.
Την ίδια προσφορά έκανε και η εταιρεία KERKYRA Seaways. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα εκδοτήρια της εταιρείας ή να επικοινωνούν για διευκρινίσεις στο 26650 21000.
Ευχόμαστε στους διαγωνιζόμενους υγεία, καλή επιτυχία και καλή πρόοδο.

Σπύρος Κροκίδης
Πρώην Δήμαρχος Παρελείων
Πολιτευτής ΝΔ Κέρκυρας