Μπαράζ ανόδου με τέσσερις αγώνες σε 14 μέρες

Μπαράζ ανόδου με τέσσερις αγώνες σε 14 μέρες

Από τη φετινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Αχέροντα Καναλακίου και ΑΕ Λευκίμμης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους οχτώ από τους δέκα ομίλους της Γ΄ Εθνικής ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

11
Ιουνίου / 2021

και στον όμιλο του Βορρά αρχίζουν από αυτήν την Κυριακή 13/6 οι αγώνες μπαράζ. Ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία, ο πρωταθλητής του 5ου Ομίλου Αχέρων Καναλακίου.

Από τους 10 πρωτοπόρους οι τέσσερις θα ανέβουν κατηγορία και έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ για να διεκδικήσουν μέσα από τα μπαράζ την άνοδό τους, ενώ θα παίξουν μεταξύ τους μονούς αγώνες, δύο εντός και δύο εκτός μετά από κλήρωση, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να κερδίζουν την άνοδο.
Λόγω πανδημίας και πολύμηνης διακοπής του πρωταθλήματος η ΕΠΟ έκανε πρωτάθλημα ενός γύρου, ενώ και τα μπαράζ θα γίνουν με μονούς και όχι διπλούς αγώνες.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ προχώρησε στην κλήρωση για τα μπαράζ και τα παιχνίδια του 1ου ομίλου, θα ξεκινήσουν από αυτήν την Κυριακή. Στο γκρουπ αυτό συμμετέχουν ο Ορφέας Ξάνθης, ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Διαγόρας Στεφανοβικείου και ο Αχέρων Καναλακίου. Η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 20/6, η τρίτη στις 27/6, η τέταρτη στις 4/7 και η αυλαία θα πέσει στις 11/7.

Στον 2ο όμιλο μετέχουν Πανιώνιος, ΑΕ Κηφισιάς, Θύελλα Ραφήνας, ο πρωταθλητής του ένατου ομίλου και ο Ηρόδοτος. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 27/6, η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει στις 30/6, η Τρίτη στις 4/7, η τέταρτη στις 7/7 και το φινάλε είναι προγραμματισμένο για τις 11/7. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε 14 μέρες οι ομάδες θα κληθούν να δώσουν 4 σημαντικούς αγώνες, που θα ορίσουν το μέλλον τους.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 30-40 χρόνια θα γίνουν τέτοια παιχνίδια μέσα στον Ιούλιο, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά είναι αναγκαίο κακό, αφού οι ημερομηνίες δεν έβγαιναν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ