Μακρύς ο δρόμος για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων

Μακρύς ο δρόμος για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων

Αποκαρδιωτική η εικόνα σε Τεμπλόνι και Μεσοράχια

08
Ιουνίου / 2021

Με συνεργασία των τριών δήμων της Κέρκυρας και του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων αναμένεται να γίνει η μεταφορά των απορριμμάτων, από το χώρο όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, όπως τόνισε στην «Ε», ο τεχνικός σύμβουλος του νέου Διαβαθμικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Κάρδαρης.

Αν και προς το παρόν ο νέος Φορέας κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν, εξετάζεται η λύση εκτός νησιού.
Την ίδια ώρα πάντως, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος είναι αποκαρδιωτική από τους συσσωρευμένους τόνους  δεματοποιημένων σκουπιδιών. Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο ο δρόμος φαίνεται μακρύς για την απομάκρυνση όλων των δεμάτων. 

Τέλος σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση στα Μεσοράχια της Λευκίμμης, αν και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση (900.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών) για την απομάκρυνση των δεμάτων υπολείμματος επεξεργασίας που βρίσκονται εκεί από το 2018, ωστόσο εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ