Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μακρύς ο δρόμος για την απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων

Δέματα
08 Ιουνίου 2021 / 13:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αποκαρδιωτική η εικόνα σε Τεμπλόνι και Μεσοράχια

Με συνεργασία των τριών δήμων της Κέρκυρας και του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων αναμένεται να γίνει η μεταφορά των απορριμμάτων, από το χώρο όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, όπως τόνισε στην «Ε», ο τεχνικός σύμβουλος του νέου Διαβαθμικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Κάρδαρης.

Αν και προς το παρόν ο νέος Φορέας κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν, εξετάζεται η λύση εκτός νησιού.
Την ίδια ώρα πάντως, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος είναι αποκαρδιωτική από τους συσσωρευμένους τόνους  δεματοποιημένων σκουπιδιών. Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο ο δρόμος φαίνεται μακρύς για την απομάκρυνση όλων των δεμάτων. 

Τέλος σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση στα Μεσοράχια της Λευκίμμης, αν και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση (900.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών) για την απομάκρυνση των δεμάτων υπολείμματος επεξεργασίας που βρίσκονται εκεί από το 2018, ωστόσο εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.