Στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Κυβερνείο της Αίγινας» ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Κυβερνείο της  Αίγινας» ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δημάρχου). Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια”

25
Μαΐου / 2021

που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίγινα παρέστη η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  εκπροσωπώντας τη μόνιμη Γραμματεία του Δικτύου Πόλεων  Ιωάννης Καποδίστριας  της οποίας  έδρα αποτελεί ο Δήμος Κέρκυρας ως γενέτειρα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Στην έκθεση που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Αίγινας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης.


   Μερόπη Υδραίου - Κωνσταντίνος Τασούλας

Τη δήμαρχο συνόδευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός ως εκπρόσωπος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, και στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε από τον διακεκριμένο σκηνογράφο  Ιωάννη Μετζικώφ, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκθέσεως, και η αναπαράσταση του γραφείου του Ιωάννη Καποδίστρια. Παράλληλα, η  Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε με την ευκαιρία των εορτασμών του Δήμου Αίγινας για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ειδική προβολή για τον Κυβερνήτη, σε σκηνοθεσία και παρουσίαση της κυρίας Λίλας Παπαδημητρίου.

Της προβολής, είχε προηγηθεί ομιλία για την προσωπικότητα του Κυβερνήτη από τον τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.  Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Βιδάλη και η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Νήσων Αττικής Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μ. Υδραίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, το Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά και τους διοργανωτές της έκθεσης μεταξύ των οποίων και τον Μανώλη Κοττάκη δημοσιογράφο και πρόεδρο της Επιτροπής Αίγινα 2021, ενώ στο περιθώριο της τελετής συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Πόλεων “Ιωάννης Καποδίστριας” μαζί με τους Δήμους Αίγινας, Αμμοχώστου, Ναυπλίου και Koper – Capodistria (Σλοβενία), οι οποίοι συνδέονται με σταθμούς της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια από τη γέννηση ως τη δολοφονία του.