Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαλύοντας (και) τη Δημόσια Υγεία

Νοσοκομείο Κέρκυρας
11 Μαΐου 2021 / 17:31

ΣΥΡΙΖΑ Υγείας Κέρκυρας: «Τα νοσοκομεία δε μπορεί να είναι ούτε νοσοκομεία μιας νόσου, ούτε μόνο εμβολιαστικά κέντρα»

Η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ:
16 μήνες από την αρχή της πανδημίας με σχεδόν 11.000 νεκρούς στη χώρα μας , με τον τουρισμό να «ανοίγει» πανηγυρικά (!) από τα μέσα Μαΐου και με την επιδημιολογική κατάσταση τουλάχιστον ανησυχητική, εξακολουθούν να μιλάνε για επιτυχία στην αντιμετώπιση του ιού και να δαιμονοποιούν όσους τολμούν να την αμφισβητήσουν.

16 μήνες από την αρχή της πανδημίας και μόλις τώρα κατάφεραν να λειτουργήσουν 1500 περίπου εμβολιαστικά κέντρα σε εθνικό επίπεδο, 12 εμβολιαστικές γραμμές στην Κέρκυρα, σε ένα αγώνα δρόμου για την περίφημη ανοσία της αγέλης και με πολλές δόσεις ατομικής ευθύνης με τα περίφημα, επιστημονικά αμφισβητούμενα self test! ( παγκόσμια πρωτοτυπία)

16 μήνες από την αρχή της πανδημίας κατάφεραν  να ΜΗΝ έχουμε Υγεία. Να μετατρέπουν το μοναδικό νοσοκομείο της Κέρκυρας σε εμβολιαστικό κέντρο , να μειώνουν τη λειτουργία Τακτικών ιατρείων και Χειρουργείων κατά 80% , να εγκαλούν γιατρούς γιατί χειρουργούν επείγοντα περιστατικά ..

Το χειροκρότημα στους ιατρούς στέρεψε και έτσι αποφάσισαν να εφαρμόσουν εργασιακό μεσαίωνα με υποχρεωτική απλήρωτη εργασία για όσους ιατρούς του νοσοκομείου εργάζονται στους εμβολιασμούς...  Οι υγειονομικοί κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ όλο αυτό το διάστημα, ΜΗ τους ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ κιόλας!!

16 μήνες από την αρχή της πανδημίας και δε μερίμνησαν να θωρακίσουν ούτε το Νοσοκομείο ούτε την Πρωτοβάθμια. Τόσους μήνες προκηρύξεις περνούσαν και δε ζητούσαν ούτε έναν Ιατρό λέγοντάς μας  ιστορίες για αγρίους. Πανυγυρίζουν  γιατί αντικατέστησαν τις παλιες συμβασεις που εληγαν (κι αυτες όχι ολες..)

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου αντί να  προσλάβουν το μόνιμο αναγκαίο προσωπικό, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, σκορπίζουν πολλαπλάσιο χρήμα από αυτό που θα χρειάζονταν στο ΕΣΥ για τις απαραίτητες προσλήψεις, σε ιδιώτες μέσω της δημιουργίας  μεγαεμβολιαστικών κέντρων, εκτός του ΕΣΥ.

Από το success story της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης των "αρίστων" και των στελεχών της, τα οποία την εποχή των Μνημονίων αγωνιούσαν να μη πιστωθεί η τρόικα τα εύσημα για την απόλυση υγειονομικών,  η έννοια του κοινωνικού κράτους είναι απούσα. Το δικαίωμα του κάθε πολίτη να χειρουργηθεί πριν ο καρκίνος του γίνει μεταστατικός,  να προσέχει τα αγγεία του για να μην πάθει ανακοπή του έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί.

Η πανδημία όσο και να θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, δε θα σταματήσει σε 2 μήνες. Η διαδικασία των εμβολιασμών έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Τα νοσοκομεία δε μπορεί να είναι ούτε νοσοκομεία μιας νόσου, ούτε μόνο εμβολιαστικά κέντρα.

Αντί να ντρέπονται, πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να καταστρέψουν και τη Δημόσια Υγεια

#τέλοςηκοροϊδία
Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                   Κέρκυρα 11/5/2021