Πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στις 18 Μαΐου - Home port η Κέρκυρα

Πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στις 18 Μαΐου - Home port η Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τρίτη 18 Μαΐου ξεκινάει η επίσημη πρώτη για την κρουαζιέρα στην Κέρκυρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό,

11
Μαΐου / 2021

λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει βάλει «φρένο» προσωρινά τουλάχιστον στην ταξιδιωτική κίνηση.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο το λιμάνι της Κέρκυρας πρόκειται να προσεγγίσει από το Μπάρι της Ιταλίας το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa, το οποίο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 2.826 επισκεπτών και 1.050 εργαζομένων.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να υπάρχει και το αναμενόμενο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, δεδομένων και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας το διάστημα Μαϊος- Νοέμβριος 2021 αναμένεται να «δέσουν» στην Κέρκυρα συνολικά 180 κρουαζιερόπλοια, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν ληφθεί υπόψιν ότι η περσινή κίνηση στον εξαιρετικά αυτό κρίσιμο κλάδο για το νησί ήταν ουσιαστικά στο μηδέν.

«Μετά τον Ιούνιο, όπου θα έχουμε πλέον ένα τείχος ανοσίας οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων θα είναι περισσότερες. Θεωρούμε ότι από τον Ιούλιο και μετά θα μπει σε πιο δυναμική τροχιά η κρουαζιέρα», ανέφερε στην «κ.Ε» ο κ.Ζερβόπουλος.

Όπως τόνισε, το λιμάνι της Κέρκυρας  θα λειτουργεί κάθε Κυριακή ως home port κρουαζιέρας, κάτι το οποίο θα έχει έναν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο για το νησί, καθώς θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται κρουαζιέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες αφήνουν στην τοπική κοινωνία πολλαπλάσια χρήματα από ό,τι ένας διερχόμενος τουρίστας κρουαζιερόπλοιου, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό επιλέγει να διανυκτερεύσει στο λιμάνι της αποεπιβίβασης.

«Η προοπτική αυτή δίνει θετικά στοιχεία για την Κέρκυρα, όπου εκτιμάται ότι ένα 30% αυτής της κατηγορίας τουριστών επιλέγουν μετά τη λήξη της κρουαζιέρας  να πραγματοποιούν κατά μέσο όρο πέντε διανυκτερεύσεις στο λιμάνι αποεπιβίβασης με όλα τα οφέλη για την τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Ζερβόπουλος

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ