Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ας πρυτανεύσει η λογική στο βασίλειο της Ρόδης Κράτσα

Δημήτρης Μπιάγκης
10 Μαΐου 2021 / 14:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη

προκάλεσε η εκπεφρασμένη άποψη της Περιφερειάρχη για αναζήτηση πολιτικών και αστικών ευθυνών κατά του Δημοτικού Συμβούλου Μ. Φόρτε. «Η κομματική Περιφερειάρχης της ΝΔ συνεχίζει δυστυχώς να υποτιμάει τη νοημοσύνη της κοινωνίας των Επτανήσων και να προσβάλλει με τον χείριστο τρόπο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» επισημαίνει ο βουλευτής:
 
 «Η πρόθεση της Περιφερειάρχη και προέδρου του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, κας Κράτσα, να εισαγάγει προς συζήτηση στο επερχόμενο Δ.Σ. του φορέα θέμα σχετικά με την αναζήτηση πολιτικών και αστικών ευθυνών κατά του Δημοτικού Συμβούλου Μ. Φόρτε αποτελεί μέγα ολίσθημα κατά του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Η συνειδητή κυβερνητική επιλογή για την αποδυνάμωση του Α’ βαθμου αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με την «κακή» νομοθέτηση δεν αντιμετωπίζονται σε καμιά περίπτωση με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Ο Α’ και ο Β’ βαθμός αυτοδιοίκησης έχουν ως κύριο συστατικό στοιχείο τους τον διάλογο, τη σύνθεση και τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων.

Αντ’ αυτού, η κομματική Περιφερειάρχης της ΝΔ συνεχίζει δυστυχώς να υποτιμάει τη νοημοσύνη της κοινωνίας των Επτανήσων και να προσβάλλει με τον χείριστο τρόπο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπλέκοντας στα πολιτικά της παιχνίδια και την ίδια τη δικαιοσύνη, αγνοώντας επιδεικτικά την υποχρέωσή της απέναντι στην κοινωνία των πολιτών, βάζοντας πάνω από όλα την κομματική της ταυτότητα, θυσιάζοντας στο βωμό των επιδιώξεών της ακόμα κι αυτόν, τον ουσιαστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, ας πρυτανεύσει η λογική στο βασίλειο της κα Κράτσα, κι ας αφήσει επιτέλους τη δικαιοσύνη να ασκήσει το ρόλο της επί των αποφάσεων των επιτροπών, χωρίς ναπολεόντειες κορώνες και αυταρχικές συμπεριφορές που περιφρονούν νόμους, δεοντολογίες και θεσμούς».