Δεν χωρούν επικίνδυνοι πειραματισμοί στο λιμάνι της Κέρκυρας

Δεν χωρούν επικίνδυνοι πειραματισμοί στο λιμάνι της Κέρκυρας

Αναφορά του βουλευτή Κέρκυρας του κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη

29
Απριλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Σε αναφορά του εγγράφου των Πλοιάρχων των Ε/Γ – Ο/Γ Πλοίων της Πορθμειακής Γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο Βουλευτής συντάσσεται στο πλευρό των πλοιάρχων της γραμμής και ζητά από το Υπουργείο να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να αρθεί η εφαρμογή του αναχρονιστικού κανονισμού που κατ’ εντολή του Λιμενάρχη Κέρκυρας εφαρμόζεται εδώ και μερικές μέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας, ώστε να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις κατά την είσοδο και έξοδο των πλοίων της γραμμής σ’ αυτό..
«Οι πλοίαρχοι στο έγγραφό τους καταθέτουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους που αφορούν τους κανόνες ασφαλείας στο λιμάνι της Κέρκυρας με την εφαρμογή του ανώτατου όριου των πέντε (5) ναυτικών μιλίων, όταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το αντίστοιχο όριο είναι έντεκα (11) μίλια», δήλωσε ο Βουλευτής και συνεχίζει:  «Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής η οποία δεν πρέπει να γίνεται βορρά σε πειραματισμούς ειδικά ετούτη την κρίσιμη περίοδο του Πάσχα».