Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάτησε κορυφή ο ΟΦΑΜ

Γ΄ Εθνική
21 Απριλίου 2021 / 19:51

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ο ΟΦΑΜ βρέθηκε στο δημοτικό γήπεδο Κατσικάς Ιωαννίνων για να αντιμετωπίσει την τοπική Θύελλα, σε εξ αναβολής παιχνίδι,

με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει στη συνέχεια ότι θα ανακάμψει. Η ομάδα του Αγ. Ματθαίου κατάφερε να πάρει τη νίκη, μια ακόμα εκτός έδρας, έχοντας το απόλυτο, 3 νίκες σε 3 ματς (Άρτα, Μεσολόγγι και Γιάννενα), παράλληλα δεν βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από πέντε ματς.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΟΦΑΜ να πιέζει ψηλά και να είναι πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο, ενώ οι Γιαννιώτες άργησαν να βρουν τα πατήματά τους και μετά το 25΄ κάπως βγήκαν πιο επιθετικά με έκαναν 1-2 τελικές, χωρίς να ανησυχήσουν τον Σπάρπο. Έτσι στο α΄ μέρος ο ΟΦΑΜ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γωνιάδη στο 26΄η μπάλα λίγο  πάνω από τα δοκάρια, Σπίνουλα στο 29΄, ενώ η Θύελλα φάνηκε στο 31΄ όταν σε σουτ του Τσουμάνη έδιωξε σε κόρνερ ο Σκάρπος. Μεγάλη ευκαιρία με τον Κ. Γραικό στο 34΄το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω.

Στην επανάληψη και στο 47΄ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΑΜ, σε εκτέλεση φάουλ από κοντά ο Παπαδόπουλος έκανε την προβολή έξω. Στο 59΄ανατράπηκε στην περιοχή ο Γωνιάδης, δόθηκε αμέσως το πέναλτι, ο Σπ. Σπίνουλας το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. 

Ο Σ. Σιδερόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, σφικτή άμυνα και κόντρα στην αντεπίθεση, πίεση δε αρκετές φορές μπροστά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, παρά το ανέβασμα των γηπεδούχων και να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα η εστία του Σκάρπου και να βρει στο 79΄ ένα δεύτερο γκολ με τον Γωνιάδη, που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και έκανε το τελικό 0-2. Μια νίκη παραμονής για τον ΟΦΑΜ αφού αυτός είναι και ο βασικός του στόχος. Τώρα αν παράλληλά σκαρφάλωσε δίκαια και πανάξια στην κορυφή είναι κάτι που καλείται να διαχειριστεί στη συνέχεια. 
 
Θύελλα Κατσικά (Νίκος Γκούρας): Πατσιούρας, Μελιγγιώτης (72΄ Ρίζος), Ψαρράς, Λισγάρας, Μιχαηλίδης, Τσουμάνης, Φαρμάκης, Πολυχρόνης (60΄ Παπαρούνης), Κακαράντζας, Νάνος (51΄Γούλας), Μπλέτσας.

ΟΦΑΜ (Σάββας Σιδηρόπουλος): Σκάρπος, Ταμπάκου, Καπελούζος, Γραικός Κ., Παπαδόπουλος, Λουλές (68΄Αμπατζίδης), Σπίνουλας, Βλάχος (79΄Ζωχιός), Γραικός Ι.  (68΄Παπάς), Γωνιάδης (88΄Χαρβαλιάς), Γραικός Γ. (88΄Σπίνουλας Ν.).
 
Βαθμολογία (5 αγων.)

ΟΦΑΜ                                              13
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου                 13
Τηλυκράτης                                      12
ΑΕ Λευκίμμης                                   10
Κτην. Αστέρας Καληράχης                9
Παναγρινιακός                                   8
Αναγέννηση Άρτας                             7
ΑΟ Κασσιόπη                                    6
Αμβρακικός Λουτρού                         4
ΠΑΣ Θύελλα Πρέβεζας                      3
ΠΑΣ Πρέβεζα                                    3
Μ. Αλέξανδρος Καστοριάς                2
ΑΕ Μεσολογγίου                               1
Θύελλα Κατσικά                               1