Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΔ Κέρκυρας: Ο Δένδιας αποστόμωσε τον Τσαβούσογλου

Νίκος Δένδιας
16 Απριλίου 2021 / 10:14

«Η παρουσία του Έλληνα ΥπΕΞ μας έκανε όλους υπερήφανους και ελπίζουμε και τα κόμματα της αντιπολίτευση να έχουν το θάρρος να επιβραβεύσουν την στάση αυτή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΔΕΕΠ Κέρκυρας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί με τον πιο θερμό τρόπο τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ (ΝΔ) Κέρκυρας:
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με την καταλυτική παρουσία του χτες το βράδυ στην Άγκυρα, προέβαλε και καθιέρωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ενώπιον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλουτ Τσαβούσογλου, τις Ελληνικές θέσεις της εθνικής μας πολιτικής.

Ο κ. Δενδιας, σε μια εποχή που εσωτερικά κυριαρχεί σύγχυση απόψεων και πολύς «θόρυβος» για τα εθνικά θέματα, έδειξε πατριωτικό και αμετακίνητο ήθος σε αυτά που Ελλάδα πρεσβεύει και συζητά.

Δεν δίστασε επίσης να μιλήσει για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το τι αυτή σημαίνει, για τις παραβιάσεις της Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα, για την στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο, για το αίτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου που η Άγκυρα προβάλλει επίμονα και για το οποίο ο κ. Δενδιας ανέφερε ότι ο στρατός διατηρείται επειδή τα νησιά απειλούνται, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την συνθήκη της Λωζάνης, την Μουσουλμανική Μειονότητα, το μεταναστευτικό, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. 

Με το λόγο του αυτό, αποστόμωσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, αφού ήταν προφανές ότι ο τελευταίος εστερείτο πια επιχειρημάτων.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι όλα αυτά τα άκουσε και ο Τουρκικός λαός, ο οποίος είναι πιθανόν έως σήμερα να είχε άγνοια για τη δράση της Τουρκίας εις βάρος μας.

Μετά από αυτά αισθανόμαστε ειλικρινά την ανάγκη να εξάρουμε την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, μια παρουσία που μας έκανε όλους υπερήφανους και ελπίζουμε και τα κόμματα της αντιπολίτευση να έχουν το θάρρος να επιβραβεύσουν την στάση αυτή.

ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ