Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο Φαίακας για τη θεραπεία μαθητή

Κοινωνική προσφορά
14 Απριλίου 2021 / 16:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινωνική μάστιγα καταντάει η αναλγησία του κράτους που δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει κάθε ανάγκη για την υγεία ενός συνάνθρωπου μας.

Έτσι κάθε φορά που για κάποιο λόγο το κράτος δεν καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, ευτυχώς υπάρχει ανθρωπιά και ο απλός λαός συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που όμως δεκαετίες τώρα οι κυβερνώντες δεν θέλουν να το δουν έτσι και δεν το στηρίζουν 100%. Κάποτε ίσως πρέπει να δουν και να λύσουν οι κυβερνήσεις το πρόβλημα, ώστε το κράτος να στηρίξει κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. 

Όσο όμως είναι ανάλγητο το κράτος τόσο ο κόσμος παίρνει πρωτοβουλίες και δείχνει την ανθρωπιά του, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και ο αθλητισμός πολλές φορές, σε τέτοιες καταστάσεις, είναι πρωτοπόρος. Ένα παιδί, μαθητής, γιος του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή ποδοσφαίρου, του Γιώργου Τσικρικώνη έχει ανάγκη θεραπείας και ανοίχτηκε λογαριασμός σε τράπεζα για να βοηθηθεί οικονομικά ώστε να ιαθεί. Η κινητοποίηση κόσμου και φορέων είναι μεγάλη για να βοηθηθεί ο νεαρός μαθητής.

Στην προσπάθεια αυτή η ομάδα χάντμπολ του Φαίακα βάζει το δικό της λιθαράκι ώστε να βοηθήσει στο σκοπό αυτό και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Φαίακα, για τη δική του συμμετοχή στη προσπάθεια, την οποία έκανε γνωστή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Η ανάρτηση του Φαίακα: «Ο Φαίακας με το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, θα χρησιμοποιήσει το live streaming του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (17/4 & ώρα 15:00 ) για να προβάλει το λογαριασμό στήριξης του μαθητή Κωνσταντίνου Τσικρικώνη με σκοπό της συγκέντρωσης χρημάτων για τη θεραπεία του νεαρού παιδιού. Ζητάμε τη βοήθεια όλων σας στον σπουδαίο αυτό αγώνα».