Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων του τουρισμού την Τρίτη 20 Απριλίου

Εργατικό Κέντρο
13 Απριλίου 2021 / 14:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)

καλεί όλα τα μέλη του να δώσουν το παρόν την Τρίτη το πρωί, 20 Απριλίου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και θα καταγγελθούν όλα τα μέτρα κυβερνητικής αναλγησίας και εμπαιγμού των εργαζομένων του κλάδου:

«Καθημερινά απολύονται συνάδελφοί μας, με τους εργοδότες να να παραβλέπουν τη νομοθεσία περί υποχρεωτικής επαναπρόσληψης εργαζομένων και την Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα έναντι της τήρησης των δικών της νόμων. Εδώ κι έναν χρόνο δίνονται επιδόματα πείνας των 400€ και των 534€ αλλά ακόμα και από αυτά αποκλείονται χιλιάδες συνάδελφοι για λόγους που η Κυβέρνηση δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει.

Επιδόματα εξαγγέλλονται τη μία στιγμή για τα μάτια του κόσμου αλλά η νομοθετική τους επικύρωση έρχεται μήνες μετά, ιδίως στην Εστίαση όπου συνάδελφοι μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης είδαν προ ημερών να υπογράφεται η ΚΥΑ για την ενίσχυσή τους μήνες μετά τις σχετικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Συν τοις άλλοις, ακόμα αγνοούνται και τα ένσημα που έπρεπε να έχουν επικολληθεί σε όσους έκαναν μονομερείς αναστολές συμβάσεων το 2020.

Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας που θα καθορίζουν το πώς θα δουλέψουμε αυτή τη σεζόν και πόσο θα πληρωθούμε.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τα παχιά λόγια και τις εκ διαμέτρου αντίθετες νομοθετικές πράξεις, που περισσότερο μοιάζουν με πρόχειρα μπαλώματα παρά με πραγματική εισοδηματική ενίσχυση.

Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να διορθώσει ΑΜΕΣΑ τις κοινωνικές αδικίες που έχουν προκληθεί και να φροντίσει για πραγματική και ουσιαστική υποστήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό».
 
Για το Δ/Σ του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
Κ. ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ                                                                       Σ. ΓΚΙΟΚΑΣ