Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί στην πλήρη απορρύθμιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
12 Απριλίου 2021 / 16:48

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, αναφορικά με το επικείμενο Σχέδιο Νόμου για το άνοιγμα των Λαϊκών και Ανοιχτών Αγορών:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ακάθεκτη εν μέσω πανδημίας κάθε αντιλαϊκή της επιθυμία. Το βάρος πέφτει τώρα, στην πλήρη απορρύθμιση της λειτουργίας των λαϊκών και ανοιχτών αγορών. Οι παραδοσιακοί επαγγελματίες και παραγωγοί του κλάδου οδηγούνται στην οικονομική αιμορραγία και την ανεργία, μετά την κυβερνητική πρωτοβουλία να θεσμοθετήσει τη συμμετοχή των μεγάλων εταιρικών σχημάτων.

Η δυνατότητα αδειοδότησης Νομικών Προσώπων – Εταιρειών για συμμετοχή στις λαϊκές αγορές, η παραχώρηση θέσεων σε αυτές, κατόπιν πλειστηριασμού, όπως και η αντιδημοκρατική εξαίρεση των εκπροσώπων Συνδικαλιστών Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών από τα όσα θα αποφασίζονται στο μέλλον δρομολογούν με όρους αδιαφάνειας και ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού, την άλωση των υπαίθριων αγορών.

Οι προωθούμενες αλλαγές θα οδηγήσουν άμεσα στην αύξηση των τιμών των προϊόντων, την οποία θα νοιώσει στο πετσί του ο τελικός καταναλωτής, ενώ τα εισοδήματά των επαγγελματιών θα μειωθούν, εξαιτίας του αυξημένου κόστους λειτουργίας.

Για όλα αυτά, η ΝΔ αδιαφορεί πλήρως, ενώ τις συνέπειες καλείται και πάλι να επωμιστεί η λαϊκή οικογένεια. Αντί φρένου στον ξέφρενο ανταγωνισμό, η ΝΔ πατά το γκάζι για την εκμετάλλευση των οικονομικά αδύναμων χωρίς, την ελάχιστη μέριμνα προστασίας τους.

Ο θεσμός των λαϊκών αγορών με τα ισχυρά κοινωνικά χαρακτηριστικά που διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των νοικοκυριών μας σε χαμηλές τιμές και με υψηλή ποιότητα προϊόντων, πλήττεται την ώρα που τα εισοδήματά των πολιτών συμπιέζονται περισσότερο από το πλήθος των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης. Η απόσυρση του σχεδίου νόμου και ο δημόσιος διάλογος είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα".