Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έντονο ενδιαφέρον για την ημερίδα: Ηθικά – Νομικά – Κοινωνικά - Υγειονομικά ζητήματα του COVID

Ημερίδα
12 Απριλίου 2021 / 11:04

Στην επιστημονική εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, Νοσηλευτές και Επαγγελματίες Υγείας από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Διοίκηση Νοσοκομείου Κέρκυρας). πραγματοποιήθηκεΤο Σάββατο 10 Απριλίου 2021,  η Διαδικτυακή Ημερίδα:  «Ηθικά – Νομικά – Κοινωνικά - Υγειονομικά ζητήματα στην εποχή της πανδημίας», η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας  με το 3ο Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, και την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, με τη στήριξη και την αρωγή της Διοίκησης του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Στην επιστημονική εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, αποτυπώνοντας ενδελεχώς τις πτυχές της καθημερινής ζωής της κοινωνίας των πολιτών και αναδεικνύοντας τεκμηριωμένα τις αλλαγές τις οποίες έχει επιφέρει η πανδημίας αυτή, εδώ κι ένα χρόνο από την έναρξή της.

Η συμμετοχή των Νοσηλευτών και των Επαγγελματιών Υγείας από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο, έδωσε μια διαφορετική χροιά στην επιστημονική εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους Επαγγελματίες Υγείας και στις πολιτικές υγείας, ώστε να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να επανέλθουμε, όσο πιο ήπια μπορούμε στην καθημερινότητά μας.

Η οργανωτική λειτουργία και το άρτια δομημένο επιστημονικό πρόγραμμα, με τις καθηλωτικές ομιλίες από τους π. Αντώνιο Παπανικολάου (Κιβωτός του Κόσμου), κ. Επαμεινώνδα Φαρμάκη (Διευθυντή Ιατρό Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν. Κέρκυρας), Δρ. Δημήτριο Πιστόλα (Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. ο Ευαγγελισμός), κ. Αιμιλία Πανάγου (Ειδική Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη), Δρ. Ελένη Παπαγεωργίου (Νομική Σύμβουλο Ε.Ν.Ε.), Δρ. Γεώργιο Κριτσωτάκη (Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο), κ. Τριανταφυλλούδη Βασιλική (Οικονομολόγος) και τον Δρ. Μιχαήλ Μαντζανά (Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου (ΑΕΑΑ),  Επιστημονικό Συνεργάτη Εργαστηρίου Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής και Φιλοσοφίας της Αυτογνωσίας Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Ειδικό Επιστήμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), αποτέλεσαν τα εχέγγυα για την επιτυχία της επιστημονικής εκδήλωσης, η οποία ανέδειξε την πολυδιάστατη πλευρά των μακροχρόνιων συνεπειών της πανδημίας  και την αποτύπωση της σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού ιστού.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Κέρκυρας δηλώνει ότι «σε συνεργασία με την Επιστημονική Κοινότητα, θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός και να υποστηρίζει, κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης των επαγγελματιών του, καθώς και τη διοργάνωση τέτοιου υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων».