Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκάλεσε η Περιφερειάρχης για την Επέτειο της 21η Μαΐου

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκάλεσε η Περιφερειάρχης για την Επέτειο της 21η Μαΐου

Θετική η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσκληση της Περιφερειάρχη για να τιμήσει με την παρουσία της την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου)

09
Απριλίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων). Την ιδιαίτερη σημασία της φετινής, ιστορικής, Επετείου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επεσήμανε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στη συνάντησή της με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Περιφερειάρχης της απηύθυνε πρόσκληση για να τιμήσει με την παρουσία της την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα επιτραπούν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και των Δήμων για να αναδειχθεί η συμμετοχή των Επτανησίων στην Ελληνική Επανάσταση, στους αγώνες για την Ένωσή τους με τη Μητέρα Ελλάδα και στη συνέχεια η συμβολή τους στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους.

Επεσήμανε ότι η φετινή Επέτειος της Ένωσης έχει ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και από την Κέρκυρα ο στόχος είναι να αναδειχθεί το πατριωτικό παρελθόν της, όπως και η συνοχή της καθ’ όλη την κοινή ιστορική διαδρομή των νησιών, αλλά και την προετοιμασία του μέλλοντος τους.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Νίκου Μουζακίτη, να προσκαλέσει στις 20 Μαΐου στην Κέρκυρα τους Προέδρους Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειών της χώρας, για να αναδείξει την ιστορική Επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων και να τονίσει τη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη συνοχή της Ελλάδας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση και τη θετική της γνώμη για τις εν λόγω πρωτοβουλίες.