Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά εμπόδιο στη διέλευση του ΕΚΑΒ τα σταθμευμένα οχήματα

ΕΚΑΒ
08 Απριλίου 2021 / 11:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξακολουθεί να θέτει ανθρώπινες ζωές

σε κίνδυνο το πρόβλημα των σταθμευμένων αυτοκινήτων που εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα και τα Πυροσβεστικά.

Το φαινόμενο είναι συχνό κυρίως στην παλιά πόλη της Κέρκυρας με τους οδηγούς να παρκάρουν σε σημεία που απαγορεύεται, συχνά επικαλούμενοι την σοβαρη έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην πόλη.

Αν και στα σημεία αυτά υπάρχουν απαγορυτικές πινακίδες, ωστόσο δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από την Τροχαία κι έτσι η διέλευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης επαφίεται στο ...φιλότιμο ενός εκάστου!

Το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε ακόμα ένα τέτοιο περιστατικό κοντά στο βόλτο του Κοκκίνη στο Καμπιέλο. Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για να μεταφέρει στο Νοσοκομείο ηλικιωμένο άτομο. 

Για μια ακόμα φορά, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ανάγκασαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου - διασώστες να φθάσει μέχρι ένα ορισμένο σημείο και να συνεχίσει  με τα πόδια. 

Όπως λέει στο enimerosi.com ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χρήστος Κυπριώτης, στην συγκεκριμένη περίπτωση ευτυχώς η ηλικιωμένη δεν κινδύνευσε, ωστόσο τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται καθημερινά και μπορούν να αποβούν μοιραία. 

Ανάλογες εκκλήσεις προς τους πολίτες κάνει συνεχώς και η Πυροσβεστική, που αντιμετωπίζει ακριβώς τα ίδια προβλήματα σε περιπτώσεις που πρέπει να επέμβει άμεσα. 
 

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Γιάννη Μπονέτη και κοινοποιήθηκαν στη σελίδα του FB Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο