Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο νικητής του Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης

Διαγωνισμός Ζωγραφικής
07 Απριλίου 2021 / 11:17

Συμμετείχαν συνολικά 243 μαθητές από 9 Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας, που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησαν το δικό τους έργο με χρώμα, φαντασία και αρκετή πρωτοτυπία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά, από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Συμμετείχαν συνολικά 243 μαθητές από 9 Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας, που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησαν το δικό τους έργο με χρώμα, φαντασία και αρκετή πρωτοτυπία.

Νικητής του Διαγωνισμού είναι ο Αλέξανδρος Νίκας, μαθητής της Δ΄ τάξης, από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίστηκε από τους:

- Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελήτρια Συλλογής Έργων Τέχνης Alpha Bank

- Δήμητρα Τσαγκάρη, Νομισματολόγος, Επιμελήτρια Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank

- Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτων – Εικαστικός

O νικητής του Διαγωνισμού θα δει το έργο του στην αφίσα της εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Επανάσταση, η οποία θα σχεδιαστεί σε ψηφιακή μορφή, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση της πανδημίας COVID-19, και καθώς παραμένει άγνωστο πότε και πώς θα επαναλειτουργήσουν τα Μουσεία.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας θα παραλάβει τη Μουσειοβαλίτσα της Νομισματικής Συλλογής, με το πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα», μετά από σχετική συνεννόηση.

Η επιτροπή του διαγωνισμού ευχαριστεί θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό καθώς και τους Εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή, μέσα σε πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες.