Συνάντηση εργαζομένων στον τουρισμό με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Συνάντηση εργαζομένων στον τουρισμό με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανο Γκίκα είχε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

05
Απριλίου / 2021

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδικάτου:

Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μετέφερε προς τους κυβερνητικούς παράγοντες την αγωνία του κλάδου των εργαζομένων στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, Οδηγούς, Ξεναγούς και  άλλους  και την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι απ την ανέχεια και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Ζητήθηκε η οικονομική στήριξη των πληττόμενων εργαζομένων του Επισιτισμού – Τουρισμού και τονίστηκε η ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης για την άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά γραφεία και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων , ώστε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις τους και να λάβουν τελικά επίδομα ανεργίας, όπως και  να υπολογιστούν τα 50 ένσημα και όχι τα 80 για να λάβουν επίδομα οι νέοι άνεργοι.

Τονίστηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση χιλιάδες εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής οικονομίας θα βρεθούν όχι μόνον φέτος χωρίς εισόδημα, αλλά και του χρόνου, χωρίς επίδομα ανεργίας αφού θα χρειάζονται πλέον 150 ένσημα. Επιπλέον ζητήθηκε απ τα κυβερνητικά στελέχη να δοθούν τώρα σε όλους όσους εργάστηκαν το 2019 και το 2020 στον Επισιτισμό – τουρισμό έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ για τις γιορτές του Πάσχα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος ζητήθηκε να σταματήσουν τα εμπόδια που μπαίνουν σε δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής στήριξης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου   για τους εργαζόμενους χωρίς υποχρεωτική επαναπρόσληψη του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην καταβολή της δίμηνης αυτής ενίσχυσης που έχει θεσμοθετήσει χωρίς προσχήματα και αποκλεισμούς.

Της συνάντησης αυτής είχε προηγηθεί στο Εργατικό Κέντρο σύσκεψη του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία, όπου , εκτός των παραπάνω αιτημάτων , εκφράστηκε η αποφασιστικότητα του κλάδου να διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν στα τουριστικά γραφεία το 2019 και το 2020 , χωρίς αφαίρεση δικαιωμάτων και εισοδημάτων όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί το 2019. Πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για τους εργαζόμενους  στα τουριστικά γραφεία την Παρασκευή 9 Απρίλη , στις 9.30 στο Μαράσλειο και κλιμάκωση του αγώνα στις 20 Απρίλη.