Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες καθαρισμού στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Παραλίες
29 Μαρτίου 2021 / 16:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εργασίες εκτεταμένου καθαρισμού και απομάκρυνσης φυκιών, σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κάνουν τα συνεργεία του δήμου.

Για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ακτών, έχουν καθαριστεί με τα αναγκαία μηχανήματα οι παραλίες: Σιδαρίου, Περουλάδων, Κανάλ Ντ Αμούρ, Αχαράβης, Ρόδας, Αλμυρού, Αγίου Σπυρίδωνα, Καλαμακίου.

Παράλληλα όπου χρειάζεται παρεμβαίνουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα για να συγκεντρωθούν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα που έχουν απορριφθεί στην παραλία.
Συντονιστές των εργασιών είναι οι αντιδήμαρχοι Χαρίτων Κουτσούρης, Σπυριδούλα Κόκκαλη και Θεοφάνης Σκέμπρης.

Ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας  Γιώργος Μαχειμάρης σε δήλωσή του επεσήμανε πως οι εργασίες που υλοποιεί ο δήμος έχουν ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των παραλιών, οι οποίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχονται καθημερινά  πολλούς επισκέπτες.

«Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους δημότες, στους επισκέπτες και στους τουρίστες που επιλέγουν τις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  τους θερινούς μήνες».

Τέλος τόνισε πως πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στη διατήρηση των παραλιών  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον.