Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεφωνική εξαπάτηση στη Ζάκυνθο - απέσπασαν 10 χιλ. ευρώ

εξαπάτηση
23 Μαρτίου 2021 / 10:04

Επιτήδειος έπεισε πολίτη να του αποκαλύψει αριθμό τραπεζικής κάρτας και PIN

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή (21.03.2021), στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, καταγράφηκε περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης πολίτη, κατά τo οποίo, επιτήδειος απέσπασε χρηματικό ποσό με διάφορα προσχήματα.

Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ανυποψίαστο πολίτη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, προϊόν προς πώληση και στο πλαίσιο των συνομιλιών τους για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο επιτήδειος έπεισε τον πολίτη να του αποκαλύψει αριθμό τραπεζικής κάρτας και προσωπικούς κωδικούς τραπεζικού λογαριασμού, τους οποίους στην συνέχεια χρησιμοποίησε για να αποσπάσει παράνομα συνολικό ποσό 10.000 ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.