Στην Λευκάδα το επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας των Ιονίων

Στην Λευκάδα το επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας των Ιονίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παραχώρηση της χρήσης τμήματος του ακινήτου ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, στη Λευκάδα, προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την ανέγερση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο.

20
Μαρτίου / 2021

Σύμφωνα με την απόφαση, το ακίνητο στην Απόλπαινα, παραχωρείται για 30 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης 10 ετών).
 
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου τόνισε ότι «η δημιουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στη Λευκάδα είναι μεγάλη κατάκτηση για την Περιφέρεια, καθώς υπήρχε στο τραπέζι το ενδεχόμενο η τοποθέτησή του να γίνει στην περιοχή της Βόνιτσας για επιχειρησιακούς λόγους δηλ. εκτός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».
 
Διευκρίνισε επίσης ότι σύγχρονα Τοπικά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολιτη.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Κέντρο θα διαθέτει θάλαμο επιχειρήσεων που βρίσκεται σε λειτουργία σε 24ώρη βάση. Θα είναι στελεχωμένο από προσωπικό, είτε των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε των Ενόπλων Δυνάμεων.