Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατά της δακοκτονίας

δήμος
10 Μαρτίου 2021 / 20:43

ΚΑΒΒΑΛΟΥΡΙ. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Αθ. Μαρτίνος. Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Καββαλουρίου...

... σχετικά με την ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ  της εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας και της επιβολής της νόμιμης εισφοράς για τα έτη 2021-23’’, σε αντίθεση με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που πρότεινε την καταστρατήγηση της ΝΟΜΙΜΗΣ απόφασης μας.  
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  την αντιθεσμική συμπεριφορά  του Προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Β.Κέρκυρας, κ.Π.Παπαδάτου και την απαράδεκτη πρακτική της προσπάθειας του να ακυρώσει ουσιαστικά την νόμιμη απόφαση μας. Δεν φρόντισε ως όφειλε να επικοινωνήσει μαζί μας, να μας ενημερώσει και να ζητήσει την άποψη μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την κοινότητα μας. Μια πρακτική που μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τον θεσμικό του ρόλο και την στάση του απέναντι στην αυτονομία των Τοπικών Κοινοτήτων και των νόμιμων αποφάσεων των Τοπικών Συμβουλίων .
ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ την επιδεικτική αγνόηση της ΑΠΟΦΑΣΗΣ μας από τον κ. Κ.Ρούσινο και την παράταξη της Λα΄ι΄κής Συσπείρωσης καθώς και από τον κ.Σ.Τρύφωνα. Οι ανωτέρω πρότειναν την αναβολή της αποδοχής της ΝΟΜΙΜΗΣ απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου αποκλειστικά και μόνο για την κοινότητα Καββαλουρίου, καλώντας μας να κάνουμε νέα συνεδρίαση και να λάβουμε υπόψιν μας έγγραφα και υπογραφές, που ποτέ δεν λάβαμε επίσημα από καμμία υπηρεσία του Δήμου Β.Κερκυρας .
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τις παρατάξεις των κ.κ. Σπ. Ασπιώτη και Σπ. Βάρελη καθώς και την Δημοτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Συμβούλων, που στάθηκαν στο ύψος του θεσμικού ρόλου τους, υπερασπιζόμενοι της νομιμότητα της απόφασης μας και αρνούμενοι να αποδεχθούν την αμφισβήτηση και καταστρατήγηση της. Η αντίδραση τους σε τέτοιες αντιδεοντολογικές πρακτικές υπήρξε καθοριστική για να γίνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας μας περί της «μη αποδοχής του προγράμματος δακοκτονίας και της επιβολής εισφοράς για την τριετία 2021-23.