Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για την επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για τον Περιφερειακό Τύπο

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για την επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για τον Περιφερειακό Τύπο

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη

09
Μαρτίου / 2021

προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για τον Περιφερειακό Τύπο».

Με τον Νόμο 4764/2020 (ΦΕΚ 256/Α/23-12-2020) στο άρθρο 90 παράγραφος 1 δίδεται επιχορήγηση μεταφορικού κόστους για τη διανομή και διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών πανελλαδικής κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας και εν γένει των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η εν λόγω πρόβλεψη δεν συμπεριέλαβε της επιχειρήσεις του Περιφερειακού τύπου.  

Οι Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται, με ποιον τρόπο και πότε, να διευρύνουν τη βάση των δικαιούχων της επιχορήγησης, συμπεριλαμβάνοντας και τις επιχειρήσεις που εκδίδουν Ημερήσιες Περιφερειακές Εφημερίδες, εξομαλύνοντας ταυτόχρονα αυτήν την οικονομική ανισότητα

«Την περίοδο της πανδημίας, μεταξύ όλων των άλλων και ο Περιφερειακός Τύπος έχει δεχθεί καίρια χτυπήματα που απειλούν την επιβίωσή του», αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και συνεχίζει: «Είναι καθήκον όλων μας να στηρίζουμε τον Περιφερειακό Τύπο, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την επαρκή ενημέρωση, την «πολυφωνία» και τον «πλουραλισμό» συμβάλλοντας καθοριστικά στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των ανθρώπων, στην ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης και στην ενεργοποίηση της ελεύθερης έκθεσης και έκφρασης».