Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Πομάσκι: Οι απαιτήσεις μου είναι να μπει η Σπυριδούλα στην οχτάδα

Πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου
05 Μαρτίου 2021 / 15:25
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο θα γίνει ο προκριματικός στο τριπλούν γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται στην Πολωνία.

Στον αγώνα αυτό εκτός από την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στο αγώνισμα, τη Βούλα Παπαχρήστου, που πάει εκεί με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο (14,60μ.) θα πάρει μέρος και η Σπυριδούλα Καρύδη. Μια μεγάλη διάκριση για την νεαρή Κερκυραία αθλήτρια του Κερκυραϊκού Γ.Σ. που για πρώτη φορά παίρνει μέρος με την ομάδα γυναικών της χώρας σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση.
 
Η Σπυριδούλα είναι η μικρότερη σε ηλικία από όλες τις διαγωνιζόμενες και το φετινό της ρεκόρ 13,72μ. που έκανε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είναι το χαμηλότερο. Όμως η νεαρή άλτρια έχει δείξει ότι κρατάει πάντα τις καλές επιδόσεις για τους μεγάλους αγώνες και με ένα άλμα πάνω από τα 14μ. που είναι στις δυνατότητές της μπορεί να μπει στον τελικό. Μην ξεχνάμε ότι το ρεκόρ της Σπυριδούλας είναι 14,12μ. και ότι η σκληρή προετοιμασία που έκανε στην Αθήνα, όπου σπουδάζει, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή Γ. Πομάσκι, αναμένεται να αποδώσει σιγά-σιγά καρπούς.
 
Μάλιστα ο Γ. Πομάσκι σε δηλώσεις του για τη Σπυριδούλα ανέφερε:
«Είναι μια καλή νεάνιδα, αν δεν μπει στην οχτάδα σε ένα τέτοιο αγώνα και δεν παίξει ρόλο στις γυναίκες, ίσως να έχει πρόβλημα. Οι απαιτήσεις μου από τη Σπυριδούλα είναι να δουλέψουμε και να διεκδικήσουμε μία θέση στην οχτάδα. Για να μπορεί να βασίζεται στα επόμενα χρόνια και να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στον πραγματικό αθλητισμό, γιατί ο εφηβικός αθλητισμός είναι προθάλαμος».
 
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες Σπυριδούλα τώρα θέλει να ανοίξει τα φτερά της για ακόμη ψηλότερα και σίγουρα η επιθυμία της είναι να φτάσει σε επιδόσεις τους επόμενους μήνες που θα της δώσουν το εισιτήριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν φέτος στο Τόκιο.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια