Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τακτικά τεστ στα σχολεία ζήτησε η Υδραίου από τον Χρυσοχοΐδη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
05 Μαρτίου 2021 / 14:32

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στην παρέμβαση της αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, που θα βοηθήσουν στην μάχη κατά της πανδημίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα  το πρωί στα γραφεία της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με την παρουσία  του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, στην παρέμβαση της αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, που θα βοηθήσουν στην μάχη κατά της πανδημίας. 

Η Δήμαρχος ζήτησε καταρχήν να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, αν είναι δυνατόν, rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολισμών  και να γνωστοποιηθεί τι ποσοστό του πληθυσμού θα  έχει εμβολιαστεί μέχρι τον Μάιο, ώστε να ξέρουμε τα δεδομένα  για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Επίσης ζήτησε να μάθει, αν θα ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για ντόπιους και επισκέπτες.

Στην συνέχεια η κ. Υδραίου  αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος από  την αρχή της πανδημίας  και τόνισε  ότι  η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι στη διάθεσή όλων των φορέων και υπηρεσιών για να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο Υπουργός  συμφώνησε στις προτάσεις της Δημάρχου  και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο  θα ανταποκριθεί στο αίτημα για rapid test στα σχολεία.