Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κρίση λόγω περιοριστικών μέτρων και το αρχαιότερο επάγγελμα

ευρω΄πη
03 Μαρτίου 2021 / 17:06

Οι εκδιδόμενες στις Κάτω Χώρες κατέβηκαν στους δρόμους της Χάγης για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που τους απαγορεύουν να εργάζονται, παρά τα άλλα επαγγέλματα στενής επαφής, όπως τα κομμωτήρια, που επιτρέπεται να ανοίξουν εκ νέου από την Τετάρτη. "Οι εκδιδόμενες πρέπει να προβληματιστούν με την ιδιαίτερη φύση αυτού του επαγγέλματος · δηλαδή ότι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, με όλους τους κινδύνους μετάδοσης του ιού", δήλωσε ο πρωθυπουργός Mark Rutte.

- Οι νέες νοσηλείες στην Ουκρανία έχουν φτάσει σε ρεκόρ τις τελευταίες 24 ώρες, με 3.486 άτομα να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με τον ιό, το υψηλότερο από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Maksym Stepanov.

- Μια έκρηξη έπληξε ένα κέντρο δοκιμών ιών στην ολλανδική πόλη Bovenkarspel, βόρεια της πρωτεύουσας Άμστερνταμ την Τετάρτη το πρωί. Το εκρηκτικό υλικό που έσπασε τα παράθυρα, αλλά δεν προκάλεσε τραυματισμούς, "πρέπει να είχε τοποθετηθεί" εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους πέρα ​​από τις Κάτω Χώρες για να διαδηλώσουν ενάντια στους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, με ορισμένες από τις διαδηλώσεις να οδηγήσουν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και των διαδηλωτών.

- Η Βόρεια Ιρλανδία παρουσίασε ένα προσεκτικό σχέδιο πέντε βημάτων για την περιστολή των περιορισμών της χώρας. Το πρόγραμμα δεν έχει καθορισμένες ημερομηνίες και θα επανεξετάζεται στις 16 Μαρτίου, 15 Απριλίου, 13 Μαΐου και 10 Ιουνίου.

- Η ιταλική κυβέρνηση έχει καταστήσει αυστηρότερα τα μέτρα σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό εν μέσω της αύξησης των λοιμώξεων. Τα σχολεία στις «κόκκινες ζώνες» πρέπει να κλείσουν, ενώ οι περιορισμοί που έχουν ήδη τεθεί στην κυκλοφορία και την λειτουργία των επιχειρήσεων έχουν επεκταθεί μέχρι το Πάσχα.

- Χιλιάδες νοσοκομειακοί εργαζόμενοι στην Ουγγαρία παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να υπογράψουν νέες κρατικές συμβάσεις επειδή δεν συμφώνησαν με ορισμένους από τους προσφερόμενους όρους, όπως ο νόμος που περιορίζει την αμοιβή της υπερωρίας.

- Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει σχέδια για επέκταση της ικανότητας του συστήματος δημόσιας υγείας της να δέχεται περισσότερους ασθενείς με ιού εν μέσω έλλειψης χώρου κρεβατιού που απομένει σε ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας. Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημαίνει την κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο των κλινικών του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα.

- Η Ρωσία ανέφερε επιπλέον 10.535 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 452, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 87.348.

- Περισσότερα από 168 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έκλεισαν τα σχολεία τους για σχεδόν ένα χρόνο λόγω περιορισμών του ιού, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση παιδιών UNICEF, ενώ ένα στα επτά παιδιά έχει χάσει πάνω από το 75% της προσωπικής τους ενασχόλησης μετα μαθήματα.

- Το εμβόλιο Sinovac της Κίνας έχει αποτελεσματικότητα 83,5%, σύμφωνα με μια τελική δοκιμή Φάσης 3 που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από το Πανεπιστήμιο Hacettepe. Το νοσοκομείο είπε επίσης ότι το εμβόλιο απέτρεψε τις νοσηλείες στο 100% των περιπτώσεων.