Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα γυρίζουν τώρα οι Εγγλέζοι για τον τουρισμό

ευρώπη
02 Μαρτίου 2021 / 15:45

Παραμένει αβέβαιο για το κατά πόσον οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να πάνε σε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο αναπληρωτής Δ/ντής δημόσιας Υγείας στο Η. Β., Jonathan Van-Tam. "Βρισκόμαστε ακόμη σε μια ζώνη μεγάλης αβεβαιότητας για το τι θα κάνει ο ιός στη συνέχεια", πρόσθεσε.

- Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι στους πάνω από 65 ετών στη Χώρα και με προβλήματα υγείας μπορεί πλέον να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης-AstraZeneca, μια ανατροπή στην προηγούμενη στάση της ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε νεότερους.

- Ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Michael Ryan είπε: "Θα είναι πολύ πρόωρο, και νομίζω ότι δεν είναι ρεαλιστικό, να πιστεύουμε ότι θα τελειώσουμε με αυτόν τον ιό μέχρι το τέλος του έτους." Αλλά πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να μειωθεί η τραγωδία που σχετίζεται με τον ιό, μειώνοντας τους θανάτους και τις νοσηλείες.

- Η Αυστρία και η Δανία διέρρηξαν τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνάψουν συμμαχία με το Ισραήλ για την παραγωγή εμβολίων κατά των μεταλλάξεων του ιού, εν μέσω μιας αργής προόδου των εμβολιασμών στην Ε.Ε. "Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε για περαιτέρω μεταλλάξεις και δεν θα πρέπει πλέον να εξαρτώνται μόνο από την ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς", δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπαστιάν Κούρτς. Η ΕΕ είχε προηγουμένως παροτρύνει χώρες να αγοράσουν εμβόλια μέσω των θεσμών της Ε.Ε. και όχι ανεξάρτητα.

- Η Τσεχία έχει αναπτύξει αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε 500 σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ενίσχυσε τους περιορισμούς κυκλοφορίας τη Δευτέρα εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

- Η Σλοβακία υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση 2 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς.

- Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούσιτς έφτασε στο Σεράγεβο της Βοσνίας την Τρίτη με δωρεά 5.000 δόσεων του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης - AstraZeneca για να βοηθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. "Το μήνυμά μου είναι ότι πρέπει να στραφούμε ο ένας στον άλλο", δήλωσε ο Βούτσιτς.

- Οι φαρμακευτικές αποθήκες της Κροατίας μείωσαν τις παραδόσεις φαρμάκων σε 15 νοσοκομεία που έχουν καθυστερήσει στις πληρωμές τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν χρηματοδότησε αρκετά το σύστημα υγείας της χώρας.

- Η Ρωσία ανέφερε 10.565 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 441, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 86.896.