Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

20 εκατ. εμβόλια έγιναν στη Βρετανία των 66,5 εκατ.!

ευρώπη
01 Μαρτίου 2021 / 17:04

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη χαμηλότερη άνοδο των περιπτώσεων από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με επιπλέον 6.035 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Η χώρα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει χορηγήσει σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19.

• Οι υγειονομικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσαν ότι έξι περιπτώσεις της παραλλαγής «P1» COVID-19, που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία, έχουν βρεθεί στην Αγγλία και τη Σκωτία. Δύο από τα τρία άτομα με τον ιό στην Αγγλία είχαν ιστορικό ταξιδιού στη Βραζιλία, αλλά το τρίτο δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επείγουσες εκκλήσεις για επιβολή αυστηρότερων συνοριακών μέτρων.

• Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη χαμηλότερη άνοδο των περιπτώσεων από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με επιπλέον 6.035 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες. Η χώρα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει χορηγήσει σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19.

• Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, αυξάνει τους περιορισμούς του κοροναϊού μετά από αύξηση των λοιμώξεων που συνδέονται με την πιο μεταδοτική παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα τα εστιατόρια (εκτός από υπηρεσίες σε πακέτο) και τα μη απαραίτητα καταστήματα θα πρέπει να κλείσουν από την Τρίτη. Οι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας θα επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως μάθηση.

• Η προθυμία για λήψη εμβολίου COVID-19 αυξάνεται σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα έξι βιομηχανικών χωρών από την KekstCNC, μια διεθνή εταιρεία συμβούλων. Περίπου το 89% των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υπέρ της λήψης εμβολίου, από 70% τον Δεκέμβριο. Η Σουηδία και η Γερμανία σημείωσαν παρόμοιες αυξήσεις, ενώ οι αριθμοί της Γαλλίας με σκεπτικισμό ως προς τα εμβόλια αυξήθηκαν από 40% σε 59%.

• Η Γαλλία ανέφερε 19.952 νέες περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, από 22.046 την περασμένη Κυριακή. Υπήρχαν επιπλέον 122 θάνατοι από τον ιό, σε σύγκριση με 159 πριν από μια εβδομάδα.

• Κομμωτήρια σε όλη τη Γερμανία έχουν ξανανοίξει μετά από κλείσιμο δυόμισι μηνών. Ορισμένες Περιφέρειες επέτρεψαν επίσης στο άνοιγμα επιχειρήσεων όπως τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα υλικού, πολλά από τα οποία είχαν κλείσει σε εθνικό επίπεδο από τις 16 Δεκεμβρίου.

• Στην Ιρλανδία, περίπου 340.000 παιδιά σχολείου επέστρεψαν στις τάξεις για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Οι μισοί μαθητές του δημοτικού σχολείου βρίσκονται στην πρώτη φάση της επιστροφής, μαζί με 63.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που σπουδάζουν για τις τελικές τους εξετάσεις Leaving Cert. Άλλοι μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά από τις 15 Μαρτίου.

• Η Γερμανία θα καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από την περιοχή της Μοζελά της Γαλλίας, αφού κήρυξε την περιοχή υψηλού κινδύνου για παραλλαγές ιών. Από την Τρίτη και μετά, οι ταξιδιώτες στη Γερμανία από την περιοχή θα πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν ένα αρνητικό τεστ κοροναϊού κατά τις προηγούμενες 48 ώρες.

• Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε άτομα που είναι παχύσαρκα, σύμφωνα με στοιχεία. Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη που ήταν παχύσαρκοι παρήγαγαν μόνο το ήμισυ περίπου της ποσότητας αντισωμάτων σε ανταπόκριση σε μια δεύτερη δόση του εμβολίου και σε σύγκριση με τους υγιείς ανθρώπους.