Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ζεματάνε» οι τιμές στο ξενοδοχείο καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου

ευρώπη
26 Φεβρουαρίου 2021 / 18:59

Δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα του "ξενοδοχείου καραντίνας" στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρώτοι ταξιδιώτες φεύγουν από το Radisson Blu κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow. Βρετανοί και Ιρλανδοί υπήκοοι που φθάνουν από την "κόκκινη λίστα" πρέπει να απομονωθούν στις εγκαταστάσεις ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμο 14.000 $. Το κόστος της διαμονής σε καραντίνα ξενοδοχείου είναι 2.432 $ ανά άτομο.

- Μια εφάπαξ δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech, η οποία διατίθεται σε δύο δόσεις, μπορεί να μειώσει τις ασυμπτωματικές μολύνσεις COVID-19 έως και 75%, σύμφωνα με νέα μελέτη στο Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust.

- Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo πρότεινε για τη γαλλική πρωτεύουσα να κλείσει για τρεις εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά η ιδέα έχει επικριθεί από τους πολιτικούς. Ορισμένοι επεσήμαναν ότι οι τοπικοί δήμαρχοι δεν έχουν εξουσίες καραντίνας στη Γαλλία, ενώ η πρώην υπουργός Ρατσίντα Ντάτι κατηγόρησε τον Hidalgo για «τεχνάσματα δημοσίων σχέσεων».

- Οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι κεντρικοί τραπεζίτες συναντιούνται για να ευθυγραμμίσουν τα σχέδια για την επανέναρξη της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία COVID-19 και για τον περιορισμό των βλαβών στα φτωχότερα έθνη που έχουν εξαιρεθεί από την προμήθεια εμβολίων. Είναι η πρώτη τέτοια συνάντηση για την ανώτερο οικονομικό αξιωματούχο των ΗΠΑ, Janet Yellen.

- Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για τη λήψη της πρώτης δόσης εμβολίου. Είπε ότι ήταν «πολύ γρήγορο» και «δεν την πείραξε καθόλου». Η Βασίλισσα προσπάθησε επίσης να πείσει τους Βρετανούς να εμβπλιαστούν, ζητώντας από τους πολίτες να «σκεφτούν μάλλον τους άλλους παρά τον εαυτό τους».

- Εν τω μεταξύ, ο Calum Semple, γιατρός της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στα μικρά παιδιά να μην πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου όταν επιστρέφουν στο σχολείο σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Είπε ότι τα παιδιά πρωτοβάθμιας ηλικίας διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο να πιάσουν ή να μεταδώσουν τον ιό και συνέστησαν τη βελτίωση του αερισμού αντί της υποχρεωτικής μάσκας.

- Στη Σιγκαπούρη, ένας Βρετανός άντρας και η σύζυγός του από τη Σιγκαπούρη έχουν καταδικαστεί για παραβίαση των κανόνων καραντίνας και ότι δεν φορούν μάσκα προσώπου όπως απαιτείται από τους τοπικούς νόμους. Η Nigel Skea, από το Southampton, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο εβδομάδων και πρόστιμο 753 $ επειδή έφυγε από το δωμάτιό του για να περάσει τη νύχτα με τον αρραβωνιαστικό της (τώρα σύζυγος) τον Σεπτέμβριο. Η Agatha Maghesh Eyamalai καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για μια εβδομάδα.

- Η πανδημία άφησε πολλούς Ρουμάνους ασθενείς χωρίς κρίσιμη περίθαλψη και οι ασθενείς με HIV ανέφεραν ότι έχουν μείνει σε «γενική κατάσταση απογοήτευσης και φόβου» καθώς τα ραντεβού είτε ακυρώθηκαν είτε χάθηκαν λόγω του φόβου της μόλυνσης από COVID-19. "Πολλοί από τους στενούς συνεργάτες μου έχασαν τη μάχη τους ενάντια στις ασθένειές τους λόγω της απώλειας πρόσβασης σε θεραπεία, νοσοκομεία και ειδικούς", δήλωσε ο Αντρέι, ο οποίος δεν ήθελε να δημοσιευτεί το επώνυμό του.