Μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο τοπικών αρχών της Ε.Ε. η Μερόπη Υδραίου

Μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο τοπικών αρχών της Ε.Ε. η Μερόπη Υδραίου

Η επερχόμενη ολομέλεια θα διεξαχθεί με τις νέες συνθέσεις στις 23 – 25.3.2021

26
Φεβρουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων). Στη νέα σύνθεση της εγκεκριμένης  Εθνικής Αντιπροσωπείας  του Κογκρέσου, συμμετέχει σε αναβαθμισμένη θέση,  ως τακτικό μέλος σε δύο επιτροπές, η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  Μερόπη Υδραίου. 

Η κ. Υδραίου έχει τοποθετεί επίσης ως μοναδικό μέλος στην Επιτροπή Διακυβέρνησης (Committee on governance) εκπροσωπώντας τον α΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μας  στο Κογκρέσο τοπικών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης με έδρα το Στρασβούργο.  

Η επερχόμενη ολομέλεια  θα διεξαχθεί με τις νέες συνθέσεις  στις  23 – 25.3.2021. Η θητεία των  αντιπροσωπειών  θα  είναι πλέον  5έτης από το 2021 έως το 2026.   

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η συμμετοχή της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων  σε τόσο υψηλού κύρους και σημασίας Επιτροπές, πέραν του ότι αποτελεί τιμή και προβολή για το Δήμο μας, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς μέσα από αυτά τα όργανα χαράσσονται οι νέες πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη και τη χώρα μας».