Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προληπτική καραντίνα στην Ιταλία ενόψει του Πάσχα των Καθολικών

ευρώπη
25 Φεβρουαρίου 2021 / 18:30

Η ιταλική κυβέρνηση συζητά ένα νέο διάταγμα που θα ανακοινωθεί ίσως τη Δευτέρα, και με το οποίο θα επιβάλλεται ένα νέο απαγορευτικό στη χώρα από τις 6 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, με σκοπό να αποτραπούν οι συναθροίσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Η χώρα θα διατηρήσει το σύστημα τριών επιπέδων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη διάρκεια του νέου απαγορευτικού.

• Η Φινλανδία θα εισέλθει σε καραντίνα τριών εβδομάδων από τις 8 Μαρτίου. Η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, αλλά έχει σημειώσει αύξηση σε νέες καθημερινές λοιμώξεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται με την παραλλαγή του ιού που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νέοι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, τον περιορισμό των συγκεντρώσεων μέχρι έξι άτομα και την στροφή των μαθητών άνω των 13 ετών στην εξ αποστάσεως μάθηση.

• Η Ουκρανία ανέφερε αύξηση 40% στις νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά 8.147 περιπτώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο και στη δυτική περιοχή της χώρας.

• Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν εάν οι πολίτες της ΕΕ που εμβολιάστηκαν πρέπει να λάβουν πιστοποιητικό που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο. Η Ισπανία και η Ελλάδα υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στις χώρες τους, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία φαίνονται πιο επιφυλακτικές.

• Το Care UK, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς παροχής υπηρεσιών φροντίδας στο σπίτι, έχει εισαγάγει μια πολιτική «χωρίς εμβόλιο, χωρίς δουλειά», η οποία αναγκάζει το νέο προσωπικό φροντίδας να εμβολιαστεί ως προϋπόθεση για την απασχόλησή τους.

• Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech αποδείχθηκε 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 από την πρώτη πραγματική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, τη χώρα με ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο.

• Η Γαλλία θα εισαγάγει νέους περιορισμούς για διασυνοριακούς εργαζόμενους που προέρχονται από τη Γερμανία, οι οποίοι θα κληθούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα για λόγους που δεν σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας τους. Η κίνηση έρχεται καθώς ο αριθμός των νέων λοιμώξεων, που συνδέονται με νέες παραλλαγές του ιού έχει αυξηθεί στην περιοχή Moselle.

• Η ιταλική κυβέρνηση συζητά ένα νέο διάταγμα που θα ανακοινωθεί ίσως τη Δευτέρα, και με το οποίο θα επιβάλλεται ένα νέο απαγορευτικό στη χώρα από τις 6 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, με σκοπό να αποτραπούν οι συναθροίσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Η χώρα θα διατηρήσει το σύστημα τριών επιπέδων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη διάρκεια του νέου απαγορευτικού.

• Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητούν από τους φιλάθλους να αποφύγουν την επευφημία και να παραμείνουν στο χειροκρότημα μόνο ως μέτρο ασφαλείας κατά της εξάπλωσης του COVID-19 όταν ο φακός των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύει σε όλη την Ιαπωνία για την υποδοχή της φλόγας, που θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου μήνα.

• Η Νέα Υόρκη ανέφερε την εξάπλωση μιας νέας παραλλαγής COVID-19, για την οποία οι ερευνητές ανησυχούν ότι ενδέχεται να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων.

• Οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο Johnson & Johnson από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσε την Τετάρτη ότι ο εμβολιασμός, και μάλιστα άπαξ, αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματικός στις δοκιμές.