Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου ενάντια στην καταστολή

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
24 Φεβρουαρίου 2021 / 14:01

Η φοιτητές καταταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή απέναντι σε κινητοποίηση - κατάληψη, στην οποία είχαν προχωρήσει φοιτητές του ΑΠΘ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φοιτητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η οποία ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του Ιστορικού και κατευθύνθηκε προς την πρυτανεία.
Η κινητοποίηση έγινε με απόφαση των ΔΣ των ΦΣ Τμήματος Ιστορίας, Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, 

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να καταγγελθεί η απαράδεκτη καταστολή απέναντι σε κινητοποίηση - κατάληψη, στην οποία είχαν προχωρήσει φοιτητές του ΑΠΘ, έπειτα από αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, με αίτημα να ανοίξουν οι σχολές. Η άγρια αυτή καταστολή αποτελεί ένα πρώτο μόνο δείγμα για το τί σημαίνει πραγματικά το νέο νομοσχέδιο.



Η ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι φοιτητές στην Κέρκυρα βροντοφώναξαν τα συνθήματα τους στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, κάνοντας φανερό το ότι κάθε προσπάθεια καταστολής και τρομοκρατίας, όχι μόνο δε βάζει το φοιτητικό κίνημα στο γύψο, αλλά το κάνει ακόμα πιο δυνατό! Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό!»

Πραγματοποιήθηκε παράλληλα και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία όπου κατατέθηκαν τα αιτήματα των φοιτητών, ενώ τα συνθήματα “30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές” και “Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει” ήχησαν δυνατά και αποφασιστικά:  «Οι φοιτητές που παλεύουν για τις σπουδές τους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους δεν είναι εγκληματίες! Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές!»