Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Β. Αργυρός: Αβεβαιότητα για το μέλλον

Γ΄ Εθνική
22 Φεβρουαρίου 2021 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να έδωσε τη συγκατάθεσή της να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής,

αλλά αυτό δεν φτάνει για να φέρει αισιοδοξία στις ομάδες, καθώς όλα είναι στον αέρα και κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο. Για το θέμα. μιλήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας 22/2 με τον διοικητικό παράγοντα του ΑΟΚ Κέρκυρα, Βασίλη Αργυρό για το θέμα, όσον αφορά την «επανέναρξη» και το τι θα κάνει η ομάδα του.
 
Ο κ. Αργυρός είπε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, για το μέλλον. Και αυτό γιατί περιμένουν όλοι τις αποφάσεις της επιτροπής της ΕΠΟ που συνεδρίασε για τη Γ΄ Εθνική και οι αποφάσεις της θα κρίνουν  το μέλλον της κατηγορίας, αφού η αγωνιστική δράση δεν είναι ικανή να συνεχιστεί από μόνη της. Όπως τόνισε, υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις.
 
Για τα rapid test είπε πως τα εβδομαδιαία έξοδα είναι πολλά, πάνω από 500€ για κάθε ομάδα και περιμένουν αν η πολιτεία, ο Δήμος ή η Περιφέρεια επωμιστούν αυτό το βάρος, αφού οι ομάδες αδυνατούν. Πέραν αυτών υπάρχει μεγάλη πίεση ώστε να μειωθούν δραστικά τα έξοδα διαιτησίας για όλες τις ομάδες, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ακριβό εξοδολόγιο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι στον 10ο Όμιλο, που απαρτίζεται από ομάδες μόνο από την Κρήτη, έχουν δηλώσει όλες ότι αν δεν περικοπεί κατά 50% το εξοδολόγιο δεν θα αγωνιστούν.
      
Για τη χρονική διάρκεια που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, διευκρίνισε ότι αν γίνουν οι 23-24 αγωνιστικές με εμβόλιμες αγωνιστικές κάθε εβδομάδα ξεκινώντας στο τέλος Μαρτίου, θα τελειώσει γύρω στις 10 Ιουνίου. Όμως πάρα πολλές ομάδες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε διπλούς αγώνες, ειδικά τις Τετάρτες αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δουλεύουν και πολλοί μαθητές δεν θα μπορούν να λείψουν από τα σχολεία. Στην περίπτωση αυτή ο τρόπος διεξαξωγής είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει και να ανακοινώσει άμεσα ο κ. Αυγενάκης.
 
Για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, μας είπε ότι περιμένει τις οριστικές αποφάσεις και θα είναι έτοιμη για να ξεκινήσει προπονήσεις, αλλά θα χρειαστεί ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό, καθώς έχει Πορτογάλο ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα του και να επιστρέψει στην Κέρκυρα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές παίκτες εκτός Κέρκυρας που θα πρέπει να ειδοποιηθούν  να έρθουν κάτω από προϋποθέσεις. Ίσως χρειαστεί να αποκτήσει κάποιους παίκτες από την Κέρκυρα, αλλά η μεταγραφική περίοδος τελειώνει την Παρασκευή 28/2 με τα ως τώρα δεδομένα. Αβεβαιότητα σε όλα όπως τόνισε ο κ. Αργυρός, που πέραν των άλλων διευκρίνισε ότι κάτω από το βάρος της απειλής να έχουμε πάλι διακοπή με ένα νέο lockdown δεν ξέρει κανείς τι θα εξυπηρετήσει η επιστροφή, με τόσα εκκρεμή ζητήματα να υπάρχουν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια