Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζικά τεστ covid στο σχολείο Ποταμού ζητούν οι γονείς και κηδεμόνες

Δημοτικό σχολείο Ποταμού
22 Φεβρουαρίου 2021 / 08:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Παρόλο που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, η ίδια η ζωή τη διαψεύδει» λέει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ποταμού.

Με επιστολή του στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Κώστα Ζορμπά, ο Σύλλογος ζητά τη διενέργεια μαζικών τεστ σε μαθητές, γονείς και εργαζόμενους του σχολείου: 

«Ανησυχητική παραμένει η εικόνα των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες μέρες .Μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος στο 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας , πολλοί γονείς και μέλη του Συλλόγου μας , είναι αναστατωμένοι καθώς πολλοί μαθητές έχουν αδέλφια σε πολλά τμήματα του Δημοτικού μας.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση ζητώντας παράλληλα μέτρα προστασίας .Παρόλο που η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού , η ίδια η ζωή τη διαψεύδει , καθώς πανελλαδικά πάνω απο 270 σχολεία και τμήματα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων . Όπως φαίνεται ο ιός μεταδίδεται πανεύκολα μέσα στα 25άρια τμήματα των σχολικών αιθουσών .

Για να αποφύγουμε περιστατικά απουσίας μαθητών από το σχολείο λόγω φόβου και για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα της διασποράς του ιού ζητάμε :

ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ , ΜΑΘΗΤΕΣ , ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».