Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο κορονοϊός καταβρόχθισε 20,5 εκατ. χρόνια ζωής

ευρώπη
19 Φεβρουαρίου 2021 / 17:04

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις χώρες που παράγουν εμβόλια, να μην τα διανέμουν μονομερώς, αλλά να τα δωρίσουν στο παγκόσμιο σύστημα COVAX.

- Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν προέτρεψε τις πλούσιες δυτικές χώρες να δωρίσουν μεταξύ 3% και 5% του αποθέματος εμβολιασμού τους στην Αφρική. Άλλοι ηγέτες αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν τις δεσμεύσεις τους για το πρόγραμμα COVAX, επιτρέποντας καλύτερη πρόσβαση στα εμβόλια για φτωχότερα έθνη.

- Η Ρωσία έχει προσφέρει 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V στο πρόγραμμα προμήθειας εμβολίων της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε η Ένωση. Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης ένα πακέτο χρηματοδότησης για χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τις λήψεις.

- Το ποσοστό μόλυνσης της Γερμανίας φαίνεται να επιβραδύνεται, σύμφωνα με αξιωματούχο δημόσιας υγείας. "Στεκόμαστε πιθανότατα σε ένα σημείο καμπής και πάλι. Ο εθνικός αριθμός των λοιμώξεων φαίνεται να είναι στάσιμος", δήλωσε ο Lothar Wieler.

- Πάνω από 20,5 εκατομμύρια χρόνια ζωής έχουν χαθεί εν μέσω της πανδημίας, σύμφωνα με νέα μελέτη για άτομα που έχουν πεθάνει πριν από το προσδόκιμο ζωής τους. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 81 χώρες σε όλο τον κόσμο, υποδηλώνει ότι ο αριθμός των ζωών που χάθηκαν από τον ιό είναι μεταξύ δύο και εννέα φορές περισσότερο από ό, τι από την εποχική γρίπη.

- Οι παραγωγοί εμβολίων Pfizer και BioNTech ξεκίνησαν μια διεθνή μελέτη με 4.000 εθελοντές για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε υγιείς έγκυες γυναίκες.

- Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανέβαλε το άνοιγμα των καταστημάτων της, επικαλούμενη μια αύξηση των νέων λοιμώξεων της παραλλαγής που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Η κατάσταση πανδημίας δεν είναι καλή", δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρελ Χάβλιτσεκ.

- Η Γερμανία ανέφερε επιπλέον 9.113 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 508, ανεβάζοντας το συνολικό άθροισμα σε 67.206.