Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιχθείς

editorial
18 Φεβρουαρίου 2021 / 20:09

Η Κέρκυρα συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, ικανή να γράψει ένα εκατομμύριο λέξεις για την ανάγκη επικράτησης δικαιοσύνης στην ... Σενεγάλη αρκεί να μην αναφερθεί στα του οίκου της, διαταράσσοντας την κατανομή των ρόλων!

Η νοσοκόμα που νόσησε και το θέμα της έγινε viral κατά το κοινώς λεγόμενο, είναι καλά στην υγεία της. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σιδερένια ευχόμαστε και δεν έχουμε καμιά διάθεση να υπεισέλθουμε σε προσωπικά δεδομένα, όπως έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να την προστατέψει, όπως είπε. Να βοηθήσει με τις δηλώσεις του ώστε να αποζημιωθεί για τα προβλήματα υγείας. Ας είναι.

Όμως ποτέ δεν μάθαμε επισήμως, όχι από τι έπασχε αλλά από τι δεν έπασχε, μιας και η αναμφισβήτητη περιπέτειά της συνδέθηκε με τον εμβολιασμό κι έτσι η προσωπική της υπόθεση αφορά σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
 
Αναλόγως και στην περίπτωση του γιατρού, ανεξαρτήτως της σοβούσας έρευνας περί των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας της πόλης που υπηρετεί. Και στην περίπτωση αυτή δεν ζητείται η δημοσιοποίηση της οποιασδήποτε κι αν είναι διάγνωσης αλλά ο αποκλεισμός άλλων αιτιάσεων, που κακώς δημοσιεύτηκαν και χείριστα δημιούργησαν τις εντυπώσεις, που δημιούργησαν.
 
Το υπουργείο Υγείας, που λέγεται ότι εξεμάνη με την κερκυραϊκή υπόθεση, η 6 ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο τηρούν μέχρι ώρας σιγήν ασυρμάτου, Κι αναρρωτιέται κανείς, γιατί; 

Η Κέρκυρα, όπως αναλόγως και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, βρίθει τοπικών στελεχών σε όλα τα πόστα, προερχόμενα από το κυβερνών κόμμα, που καμώνονται πως δεν είναι δουλειά δικιά τους αυτή η κασκαρίκα. Αρκετά «φυσιολογική» συμπεριφορά για όσους έχουν συμφιλιωθεί με την τοπική πραγματικότητα και τα ελληνικά, γενικότερα, πράγματα.

Αλλά οι άλλοι, οι συνήθως λαλίστατοι, τι πάθανε; Ούτε μια κουβέντα; Ούτε καν η διατύπωση της εύλογης απαίτησης να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που να αποπειράται να αποκαταστήσει την κανονικότητα, για την οποία άλλοι κόπτονται και άλλοι μέμφονται;
 
Οι εξαιρέσεις, διότι υπάρχουν και τέτοιες, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η Κέρκυρα συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, ικανή να γράψει ένα εκατομμύριο λέξεις για την ανάγκη επικράτησης δικαιοσύνης στην ... Σενεγάλη αρκεί να μην αναφερθεί στα του οίκου της, διαταράσσοντας την κατανομή των ρόλων!