Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Να στελεχωθεί το ΚΥ Λευκίμμης με το απαραίτητο προσωπικό

Εμβολιαστικά Κέντρα
17 Φεβρουαρίου 2021 / 20:50

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Την αδυναμία λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στη Νότια Κέρκυρα σχολίασε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης

Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η προσήλωση του κρατικού μηχανισμού και του Υπουργείου Υγείας στον στόχο του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εμβολιασμών του τοπικού μας πληθυσμού είναι τέτοια, που σήμερα δεν υφίσταται ακόμη, εμβολιαστικό κέντρο στη Νότια Κέρκυρα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, υπερήλικες και νεότεροι με προβλήματα υγείας αναγκάζονται να διανύουν μεγάλη απόσταση από τη Νότια Κέρκυρα πλέον των 50 χλμ. για να μεταβούν  στον Κέντρο Υγείας στον  Άγιο Μάρκο για να εμβολιαστούν, όπως τους υποδεικνύεται από την ειδική πλατφόρμα.

Η  δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Λευκίμμης ως εμβολιαστικού κέντρου έχει ακυρωθεί στην πράξη για τον λόγο ότι, η δομή στερείται υγειονομικού προσωπικού.
Συνεπώς, η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να εμβολιαστούν είναι αναπόφευκτη, αλλά και η αδυναμία του Κέντρου Υγείας να αντιμετωπίσει τις απλές καθημερινές ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας δεδομένη.

Η διαδικασία των εμβολιασμών θα συνεχιστεί επί μακρόν, για αυτό και οι παραπάνω αρμόδιες αρχές οφείλουν, προκειμένου να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στο Νότο της Κέρκυρας, να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν ωφελεί το επιδιωκόμενο κανονικό ρυθμό εμβολιασμού των Κερκυραίων και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η τραγική επιβράδυνση της  επιστροφής στη χαμένη μας κανονικότητα».