Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελπίδες ότι μετά τη Football League θα πάρει σειρά και η Γ΄ Εθνική

Ποδόσφαιρο
16 Φεβρουαρίου 2021 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Χαμόγελα στις 20 ομάδες της Football League επικρατούν από την περασμένη Παρασκευή, αφού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

έδωσε άδεια για προπονήσεις, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα η έναρξη του πρωταθλήματος υπολογίζεται να γίνει 27 με 28 Μαρτίου και αν συμβεί αυτό στους δυο ομίλους, μαζί με τα μπαράζ, οι ομάδες θα δώσουν 24 αγώνες, δημιουργώντας την απορία για το πώς και πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα.
 
Όμως στην Κέρκυρα που πλέον δεν έχει ομάδα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Γ΄ Εθνική, όπου ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα περιμένουν τις εξελίξεις για πάνω από εκατό μέρες τώρα, χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στη συνέχεια.
 
Πολλοί αισιοδοξούν ότι μετά τη Football League, σειρά παίρνει η Γ΄ Εθνική, με τον ΠΣΑΠ να έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να ξεκινήσει και αυτή η κατηγορία. Για το θέμα ο πρόεδρος  της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Π. Διακοφώτης που είναι ίσως ο πλέον αρμόδιος είπε: «Μας έχουν ξαναπεί από την Πολιτεία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική, αλλά δεν έγινε. Περιμένουμε την Παρασκευή να δούμε αν οι λοιμωξιολόγοι θα επιτρέψουν την έναρξη των προπονήσεων, αλλά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος»,, ενώ για το ποιος θα πληρώνει τα εβδομαδιαία τεστ των ομάδων και των διαιτητών κλπ, είπε: «Έχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένουμε την απάντηση. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι τα τεστ να γίνονται από τους Δήμου ή τις Περιφέρειες μέσω του Υπουργείο Εσωτερικών και να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με το κόστος. Φαντάζομαι πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη των προπονήσεων, θα έχουμε την απάντηση στο αίτημά μας».
 
Να σημειώσουμε ότι στη Γ΄ Εθνική απομένουν 23 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και με βάση την προκήρυξη θα υπάρξουν μπαράζ για τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο. Με δυο λόγια αν όλα πάνε καλά και ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να παραταθεί η αγωνιστική περίοδος αφού οι ομάδες, ίσως θα αγωνίζονται μέχρι και τον Αύγουστο. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια